Yaralı Askerler Drone'lar İle Taşınacak
Georgie Teknik Araştırma Enstütüsü bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir ekip, savaş alanındaki yaralı askerleri taşıması için bir drone geliştirdi.

Savaş her ne kadar olması istemesek de hayatın ve günümüzün bir gerçeği ve savaş alanındaki yaralı askerlerin taşınması da can kaybının önlenmesi açısından oldukça önemli. Georgie Teknik Araştırma Enstütüsü, bu gerekliliği göz önüne alarak benzerlerinden birkaç özelliği ile ayrılan bir drone geliştiriyor.

Elbette kendilerinin projeyi geliştirirken ilk düşündükleri savaş alanında kullanılması olsa da, deprem veya sel gibi doğal afetler esnasında mahsur kalan sivillerin de kullanılması düşünülüyor. Peki daha önce zaten ağır yükler taşıması için tasarlanan birçok drone varken bu drone diğerlerinden nasıl ayrılıyor?

Georgia Tech'in mekanik okulunda yardımcı doçent olan Jonathan Rogers'ın açıklamasına göre bu dronelar belli bir yükü tek başına kaldırmak yerine diğer dronelar ile ortaklaşa çalışabiliyor. Yani ttek bir drone tarafından taşınamayacak ağırlıkta olan bir yük, iki veya daha fazla drone bir araya gelip ortaklaşa çalıştığında taşınabiliyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al