Çocuklarınızı Evcil Hayvanlarla Birlikte Büyütün
Evcil hayvanlar çocuklara zararlımıdır ? Aklınıza takılan soruya hak veriyoruz çocuklarınız için endişeleniyorsunuz fakat emin olun çocuklarınızın evcil hayvanlar ile birlikte büyümesi onun için çok yararlı olacaktır.

İşte evcil bir hayvanla büyüyen bir çocuğun olumlu gelişen özellikleri.

Çocuklarla hayvanlar arasında bir iletişim olduğunu her anne – baba gözlemlemiştir. Çocuk yetiştirme uzmanları da yaptıkları araştırmalarda, hayvan besleyen çocukların daha pozitif büyüdüklerini ve daha sağlam bir karaktere sahip olduklarını söylüyor. İşte evcil bir hayvanla büyüyen bir çocuğun olumlu gelişen özellikleri.  

Evcil hayvanı ile arasında özel bir bağ oluşan çocuk, iletişim kurmayı ve yeteneğini geliştirmeye başlıyor. Karşısında konuşamayan bir canlı olmasına rağmen iletişim kurabilen çocuk, diğer insanlarla daha rahat iletişim kuruyor ve daha mutlu oluyor.

İletişim büyük bir önem taşıyor. İletişimin ve karşılıklı duyguların etkileşime girmesi, çocukların diğer insanlarla ve yakınında bulunanlarla farklı bir bağ kurmasını sağlıyor. Arkadaşlarına bakış açısı olumlu yönde değişiyor ve gelişiyor.

Hayvanların içgüdüsel de olsa abartıya kaçmayan yaşam tarzları, çocuğun gelişimini de olumlu etkiliyor. Ahlaki sorumluluklarının farkına varıyor.

Bir köpekle ya da evcil bir hayvanla iletişim kurması çocuğun özgüvenini artırıyor. Kendine güveni artan çocuk bunu yaşamının her alanında uygulayarak farklı bir insana dönüşüyor.

Evcil hayvanların sevgi karşısında gösterdikleri pozitif hareketler ve durumlar çocukları da etkiliyor. İçine kapanık olmaktan kurtulan çocuk, daha özgür hissediyor.

Beslediği hayvandan olumlu yönde etkilenen çocuklar, kendi kararlarını kendileri vermeye başlıyor. Dünyada yaşadığı her türlü zorlukta yıkılmıyor ve zorlukları aşmaya çalışıyor.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al