İstiklal Marşı'nın Ulusumuz İçin Anlam ve Önemi
İstiklal Marşı ulusumuz için çok önemlidir. Marşımız Mehmet Akif Ersoy tarafından adeta ilmek ilmek işlenmiş bir sanat eseridir.

İstiklal Marşı’nın milletimiz açısından önemi oldukça büyüktür. Her milletin kendi bağımsızlığının sembolü,marşı vardır fakat bizim marşımız marşların en güzeli ve en özelidir.

İstiklal Marşı’mızın tarihinde yatan tüylerimizi diken diken edecek en büyük anlam ve önemi Kurtuluş Savaşı’nın unutulmaz izlerini ve aziz şehitlerimizin kutsal ruhlarını taşımasıdır.

İstiklal Marşı’mız Mehmet Akif Ersoy tarafından özenle yazılmış bir sanat eseridir. Ersoy, bu şiiri ilmek ilmek işleyip, biz Türk milletine armağan etmiştir. Marşı okuduğumuzda tüylerimiz diken diken olur, şehitlerimiz, vatanımızın önemi, savaştaki mücadelemiz aklımıza gelir. Marşımız bize her satırlarında atalarımızın bu topraklar, bizler için nasıl mücadele verdiğini ve vatanımıza nasıl sahip çıkmamız gerektiğini vurgular. Marşı okuyanlar Türk olmanın gururu ile okur.

Bu marş bağımsızlığımızı, vatanımız için mücadele veren askerlerimizi, şehitlerimizi unutturmamak için var. O halde unutmayalım. Bağımsızlığımızı, topraklarımızı kazandığımızı, kaybetmemek adına dökülen şehitlerimizin kanlarını… İstiklal Marşı söylendikçe göklerdeki bayrağımız her daim gökyüzünde dalgalanmaya devam etsin.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al