Göz Taşı Nedir ? Göz Taşı Tedavisi Nasıl Yapılır ? Konkresyon Nedir ?
Göz taşı nedir ? Göz taşı tedavisi nasıl yapılır ? Göz taşının çözümü nedir ? Göz taşı diye bir şey var mı ? Gözümün içerisinde taş ver ne yapmalıyım ? Konkresyon Nedir ? Kokresyon'un tedavisi nasıl yapılır ? gibi soruların detaylı bilgilendirmesi biliniyo'da. Sizde göz taşı ile ilgili bilgi edinmek için bu içeriğimizi dikkatle okuyun...

Böbrekten taş düşürmek terimini sık sık duyuyoruz fakat gözde de taşlanma olabileceğini pek sık duymuyor olabiliriz. Gözde tahrişe ve gözde yanmaya neden olabilecek bu rahatsızlık bir çok nedenle olabiliyor ve kısa sürede tedavi edilmezse gözde büyük etkilere sebep olabiliyor. Göz taşı temizlenmediği taktirde gözde tahrişe ve enfeksiyona neden olabiliyor. Temizlenmeyen göz taşı korneada çiziklere sebep olduğu taktirde görme sorunlarınız ortaya çıkabiliyor.

Göz Taşı Nedir ? Göz Taşı Kimlerde Görülür ?

Göz taşı genel olarak düzensiz beslenme , sigara ve alkol kullananlarda görülen bir hastalıktır. Bunun yanı sırai şekeri olanlarda, kronik göz enfeksiyonu olanlarda , göz yaşı ile ilgili sağlık sorunu yaşayanlar ve kuru göz rahatsızlığı olan kişilerde görülen bir rahatsızlıktır. Her yaşta insanda karşılaşılabilen göz taşı genel olarak ilerleyen yaşlardaki insanlarda görülmektedir. Gözde büyük tahriş etkileri bırakmaktadır. Temizlenmediği taktirde büyük göz rahatsızlıklarına sebebiyet vermektedir. Göz taşının tıp dilinde doktorlar tarafından kullanılan adı: Konkresyon’dur. Konkresyon, genellikle kalsiyum ve lökosit birikintileri içerir.

Göz Taşı Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Genel olarak batma , yanma ve kızarıklığa sebep olan göz taşının tedavisinde sunu göz yaşı tedavisi yöntemi uygulanmaktadır. Göz taşınıza çözüm olmadığı taktirde ise küçük operasyonlarla göz taşları temizlenebilir ve bu şikayetten tamamen kurtulabilirsiniz. Büyük çoğunlukla suni göz yaşı tedavisi yeterli olsada bazen göz temizliği işlemine de gerek duyulabilmektedir. Tedavi süresi geciktirilerek göz taşları tüm göze yayılmış ise bu kronik bir hal alarak sürekli gözlerinizin enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Korneaya ve gözün tüm mekanizmasına zarar verebilme gibi bir riski olan hastalığın tedavisi geciktirilmeden yapılması gerekmektedir. Basite indirgeyerek yanıyor uyur uyanırım geçer gibi düşüncelere kapılarak gözünüzden olmak istemezseniz batma ve yanmalarda bir göz doktoruna muayene olmanızda fayda olduğun bilmenizi isteriz.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

Twitter Trend Topic Al