Olumlama Nedir? Olumlama Nasıl Yapılır? Olumlama Yapma Teknikleri Nelerdir?
Duygularınızı ve düşüncelerinizi kontrol altına almak ve kendinizi rahatlatmak için olumlama yapmaya ne dersiniz? Olumlama nasıl yapılır? Olumlama şekilleri nelerdir? Olumlama yapmak için neler yapılmalıdır? gibi soruların cevapları Biliniyo'da...

Duygu ve düşüncelerimizi seslerle ifade ettiğimizden beri dil, iletişimzde güçlü bir mesaj olarak kullanılıyor. Ağzımızdan çıkan her kelime, hayatımızı olumlu ve olumsuz etkileyebilir. Pozitif düşünerek bu ve olumlama yaparak, tüm olumsuzluklardan ve negatiflikten uzaklaşabiliriz. Olumlamanın kişinin hayatını ne kadar değiştirebileceğini biliyor muydunuz? Bu noktada olumlamanın ne olduğundan ve nasıl yapıldığından habersi birçok insan var. Unutmayın bazen önemsemediğiniz ve öylesine söylediğiniz kelimeler bile bilinçaltınız tarafından kayıt altına alınabilir. Oluşan bu kayıtlar, gelecekte hayatınızı olumlu veya olumsuz etkileyebilir. Peki, olumlama nedir? Olumlama nasıl yapılır?

Olumlama Nedir ? Olumlama Ne İşe Yarar?

Olumlama, aklınızdan ve kalbinizden geçen tüm iyi niyetleri içten ve hissederek söylenmesine deniyor. Bu noktada dikkat etmeni gereken belli hususlar var. Olumlamayı dilek ya da dua ile karıştırmadan yapmanız gerekiyor. Çünkü olumlama, gerçekleşmesi ya da devam etmesi istenen bir şeyi gerçekleşmiş sayıp, söz konusu pozitif imgeyi zihne yerleştirir. Zihne yerleştirilen bu pozitif imge de, kişinin bakış açısını kalıcı olarak şekillendirir ve olayları daha pozitif bir tavırla karşılamasını sağlar. Olumlama cümleleriniz hedef odaklı, ve özne (ben) hedefin içinde barındırılmalıdır. Herşeyden şikayet eden, hep mutsuz olan insanlara şöyle bir bakın. O kronik mutsuzların sürekli olumsuz cümleler kullandıklarını, hep en kötüye odaklandıklarını ve başlarına da hep mutsuz olunacak şeyler geldiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Peki, bu durumdan nasıl çıkılabilir? Olumlama nasıl yapılır?

Olumlama Nasıl Yapılır? Olumlama Yapılış Şekli

Tüm olumsuz düşünceleri ve eylemleri hayatımızdan uzaklaştırmak için, olumlamayı nasıl yapabiliriz? Olumlama yapmak için kesin bir kural ya da metoda ihtiyacınız yoktur. Burada

önemli olan tek şey niyetinizi isterken kalbinize odaklanın ve ağzınızdan çıkan her kelimeyi kalbinizle paralel olarak hareket ettirin. Her eyleminizi gerçekleştirirken olumlama yapabilirsiniz. İşe giderken, çalışırken, temizlik yaparken, yemek yaparken, yürürken veya koşarken bile...

Olumlama yaparken dikkat etmeniz gereken hususları sizin için sıraladık:

-Öncelikle yaptığınız olumlamaya kesinlikle inanmanız gerekiyor. Bir şeye olumsuz şekilde yaklaşırsanız, inançsız bir şekilde yola çıkmış sayılırsınız.

-Olumlama cümleleri kesinlikle sizin kalbinize dokunmalıdır. Söylediğiniz olumlama cümlesi, duygu olarak sizi etkilemeli, ne kadar duyguyu hissederseniz o kadar bilinçaltınızı etkilemeyi başarırsınız.

-Olumlama yaparken gelecek zaman cümlelerinden kaçının. Çok mutlu olacağım yerine, çok mutluyum diyebilirsiniz. Gelecek zaman kiği, yaşamak istediğiniz durumu her zaman daha ileri bir zamana atar.

21 gün boyunca olumlama cümlenizi söyleyin

Olumlamaya başlamadan önce size uygun olan bir olumlama cümlesi belirleyin. Bu cümleyi uzmanların açıklamalarına göre 21 gün boyunca her gün söyleyin. Özellikle sabah ve akşamları beynimiz uykudan önce daha aktif ve olumlamaları söylemekte daha etkili olur.

Olumlama Cümlelerine Örnekler

-Evrenin bolluk ve bereketine açığım.

-Ben sevgi doluyum, sevilmeyi hakediyorum.

-Ben huzurlu ve mutluyum.

-İşimde başarılıyım ve kazancım giderek artıyor.

-Herşey benim hayrıma gelişiyor.

-Ben bolluk bereket dolu bir yaşamı seçiyorum.

-Ben zenginim.

-Param artarak çoğalıyor.

-Para sık ve kolay kazanılır.

-Hayal ettiğim her şeyi başaracak güce sahibim.

-Neşeli, enerjik ve hayat doluyum.

-Kendimi olumlu-olumsuz tüm özelliklerimle birlikte kabul ediyor ve seviyorum.

-Bedensel ve ruhsal olarak sağlıklıyım.

-Hayatımda olup biten her şey öyle olması gerektiği içi oluyor.

-Tercihlerimden ve hatalarımdan pişmanlık duymuyorum.

-Bana zarar verenleri ve üzenleri affedip unuttum.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al