Uganda Asgari Ücret Ne Kadar? Uganda'da Maaşlar Ne Kadar?
Dünya'nın en fakir ülkelerinden biri olan Uganda'da asgari ücret ne kadar merak edilen konular arasında. Denize hiç bir kıyısı olmayan ve halkın sıcaktan kavrulduğu, açlıktan ölümlerin yaşandığı, suyun çok zor bulunduğu fakat madenler konusunda çok zengin olan Uganda'da asgari ücret ne kadar? Uganda'nın para birimi nedir? işte detaylar...

Uganda'da asgari ücret diye bir kavram bulunmuyor. İnsanlar günlük kazançlar ile yaşıyor. Aylık maaş alan ve düzenli hayat yaşayan insan sayısı oldukça düşük. Genel olarak insanlar aylık 3 dolar gibi bir maaşla çalışmaktadır. Uganda Cumhuriyeti öyle tahmin edildiği gibi ucuz bir ülke olmamasına rağmen aylık 3 dolar gibi rakamların kazanılması hayatta kalmanın ne kadar zor olduğunu da gözler önüne seriyor. 

Uganda'nın Para Birimi Nedir?

Uganda'nın para birimi Uganda Şilini'dir. Para birimleri o kadar düşük değerdedir ki 10-20 dolar gibi bir parayla ülkeye gittiğinizde aylarca hayatta kalacak kadar gereksinimlerinizi karşılayabilirsiniz. Aylık maaşların 3 dolar olduğu bir ülkede 100 dolar- 1.000 dolar gibi bir bütçeyle de ülkeye gitseniz yaşayacağınız çok bir aktivite bulunmuyor. Genel olarak elektriğin dahi şehir merkezlerinde bir çok yerde bulunmadığını düşünürseniz ülkenin ortalama durumunu ön görebilirsiniz.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al