Zehirli Aslan Balığını Doğru Temizlersek Yenebilir
Yıllardır zehirli olduğu gerekçesiyle tüketilmeyen aslan balığı ile ilgili Doğa ve Bilim Derneği yeni bir bilgi yayınladı. Doğa ve Bilim Derneği'nin yaptığı araştırmalara göre Aslan Balığı doğru temizlenirse tüketilebilir.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Kızıldeniz'den gelen bir balık türü olan Aslan Balığı'nın zehirli olduğu için balıkçılar tarafından tutulmuyor yada denize geri bırakılıyordu.

Yalnızca Yüzgeçleri Zehirli

Doğa ve Bilim Derneği nin öncülük ettiği bir araştırma ile aslan balığının sadece yüzgeçlerinin zehirli olduğu ortaya çıktı.

Görünüşü Zehirli Olduğunu Gösteriyordu

Denizde gördüğünüz bir canlının zehirli olup olmadığını anlamanız mümkün. Aslan balığıda zaten ilk bakışta zehirli bir balık olduğunu belli ediyor. Ama yalnızca yüzgeçlerinin zehirli olduğu araştırmalar ardından ortaya çıktı.

Mangalda Aslan Balığı

Doğa ve Bilim Derneği'nin öncülük ettiği İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Belediyesi ve Su Ürünleri Kooperatifi'nin destek olduğu mangalda aslan balığı etkinliği düzenlendi.

Gerek rengiyle gerekli gösterişli yüzgeçleriyle insanları kendine hayran bırakan aslan balığı doğru temizleme ardından mangala atılarak katılımcılara ikram edildi.

Uzmanlar, ABD'de 3 bin dolara kadar ödüllü festivaller düzenlendiğini ve Meksika'da ise özel yemeklerinin yapıldığını, aslan balığının vitamin değerinin çok yüksek olduğunu anlattı.

Yapılan araştırmalar ardından aslan balığı vitamin değeri en yüksek olan ve yenebilen balıklar arasında yerini aldı. Yakın bir gelecekte tezgahlarda temizlenmiş halini görecek gibiyiz...

Aslan Balığı Fotoğrafları;

Aslan Balığı Fotoğrafları;
Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al