Dünya'yı Tehdit Eden Uzay Cismi Görüntülendi
ABD Havacılık ve Uzay Dairesi, gelecek günlerde dünya için potansiyel bir tehlike olabilecek Bennu adında bir astroid ile ilgili video yayınladı.

Yapılan ilk incelemelerde Bennu, kendi ekseni etrafında dönen bir gök taşı. Uzay istasyonundan bir ekip bu gök cisminden toprak örnekleri almak için o gök taşına gidecek. Gidip geri dönüşünün ortalama olarak tahmin edilen süresi 2023 yılı sonlarına gelecek.

NASA, OSIRIS-REx istasyonundan çıkacak bir geminin astroide giderek 1 yıllık bir süreçte gök taşını inceleyeceğini duyurdu. Bu istasyonun ortalama 2 yılda 2 milyar milden fazla yol katettiği bilinmekte. Aracın dönüşü Eylük 2023 civarlarında olması planlanıyor.

Çapının 500 Metreden Yüksek Olması Dünyaya Tehlikeler Doğurabilir

500 metre üzerinde bir boyuta sahip olan gök taşı, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü bilim insanları tarafından keşfedilmişti. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar ardından 2182 yılında Bennu, Dünyaya yaklaşacak. Bennua, yapılan incelemelere göre şu anda gezegenimiz için en büyük tehlike olarak görünen uzay cismi olarak gösteriliyor.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al