Demet Evgar Kimdir ?
İçerisinde bulunduğu her projede başarısını ispatlayan yetenekli ve güzel oyuncu Demet Evgar, ekranların en sevilen ve tanınan isimlerinden biri haline geldi. Demet Evgar ' ı Yakından Tanımaya Ne Dersiniz ?

Demet Evgar, 19 Mayıs 1980 yılında Manisa'da dünyaya gelmiştir. Aslen Arnavut kökenlidir. Oyunculuğa 17 yaşında başlayan Evgar, ilk olarak Manisa'da bulunan Afsem Tiyatrosunda Ray Cooney'nin Kaç Baba Kaç oyununda yer alarak başlamıştır. 

Oyunculuk alanında olan başarısını gören ve sahnenin büyüsüne kapılan Demet Evgar, İstanbul'a gelerek üniversite eğitimi için sınava girmiştir. İstanbul Üniversitesini kazanarak Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim görmüştür.


Demet Evgar, üniversite yıllarında arkadaşları ile birlikte kurduğu Tiyatro Kılçık adlı amatör tiyatroda yazarlık ve oyunculuk yapmış ardından Kenter Tiyatrosunun oyuncu kadrosuna dahil olmuştur.

Kenter Tiyatrosu'nda ‘Aşk Çemberi' adlı oyunda ve “Tiyatro Kılçık”ta “Takanlar ve Takılanlar” ve “Ayşegül Hindistan'da” adlı oyunlarda rol aldı. 2009 senesinde Kent Oyuncuları tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliğinde sahnelenen Cimri oyununda Elise karakterini canlandırdı. Bu rol ile 2010 yılında düzenlenen 8. Tiyatro Ödülleri ödül töreninde Yılın Kadın Oyuncusu ödülüne layık görüldü.


Demet Evgar, tiyatronun yanı sıra Aslı ile Kerem, Bütün Çocuklarım ve Emret Komutanım adlı Tv dizileri ve Beyza'nın Kadınları, Banyo ve Yahşi Batı gibi sinema filmlerinde de rol almıştır. Oyunculuk alanındaki başarılarını kanıtlayan Demet Evgar, Türkmax'da yayınlanan 1 Kadın 1 Erkek adlı dizide Emre Karayel ile başrol olarak rol almıştır. Un Gars Un Fille adlı Kanada dizisinden uyarlanan komedi dizisi ile en büyük çıkışını yapan Evgar, İsmail Cem TV Ödüllerinde En İyi Komedi Dizisi Oyuncusu ödülüne laik görüldü. 

Bir çok sinema ve dizi filminde yer alan başarılı ve güze oyuncu Demet Evgar, Kanal D ekranlarında yayınlanan ve beğenilerek izlenilen Vatanım Sensin dizi kadrosuna dahil olarak Kara Fatma karakterini canlandırmıştır. Aynı zamanda sinema sektöründe de üstün başarı gösteren Evgar, Baş rollerde Ali Atay'ın da bulunduğu Sen Aydınlatırsın Geceyi adlı sinema filminde rol almış, bu filmde canlandırdığı Yasemin karakteri ile 19. Sadri Alışık Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Yetenekli oyuncunun en son rol aldığı sinema filmi 2017 yılında izleyici karşısına çıkan, senaryonun Gülse Birsel'e ait olduğu, yönetmenliğini Ozan Açıktan'ın üstlendiği, başrolleri Engin Günaydın, Gülse Birsel, Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut, Fatih Artman ve Şevket Çoruh gibi usta isimler ile paylaştığı Aile Arasında adlı sinema filmi olmuştur.


Demet Evgar, şimdilerde Star Tv ekranlarında yayınlanan Avlu dizisinde başrol Deniz karakterini canlandırarak izleyici karşısına çıkıyor. Başarılı yapımda  Ceren Moray, Nursel Köse,  Kenan Ece, Teoman Kumbaracıbaşı, Ruçkan Çalışkur, Şebnem Dönmez, Çağdaş Onur Öztürk, Deniz Barut gibi başarılı isimler ile birlikte rol almaktadır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al