Brokoli Ve Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Ağaç şeklindeki genelde ön yargılı davranılan bu sebzeyi yakından tanımaya ne dersiniz?

Bazen çocuklar tarafından “küçük ağaçlar” olarak anılan brokoli, lahana ailesine ait bir sebzedir. Brokoli, yenebilecek kalın yeşil bir sapa tutturulmuş dallar üzerinde bulunan küçük tomurcuklardan oluşan yeşil bir baştan oluşur. Brokoli 2.000 yıl öncesine dayanıyor ve yabani bir lahana tarlasından geliyor. İtalyanlar, Roma İmparatorluğu döneminden beri tüketmeleri ile bilinirler. Brokoli, 1920'lerde İtalyan göçmenler tarafından Amerika Birleşik Devletleri'ne resmen tanıtıldı. Üç çeşit brokoli vardır. Calabrese, romanesco ve filizlenmeyi içerir. Calabrese çeşidi, çoğu kişinin aşina olduğu türdür. İtalya'nın Calabria şehrinden adını almıştır. Romanesco markası sarı-yeşilimsi renktedir ve bu brokolinin başları kendine özgü bir şekle sahiptir. Filizlenen brokoli, birkaç başlı ince saplara sahiptir. Sağlıklı bir yeşil sebze isteyen bireyler brokoliyi düşünmelidir.

Brokoli yetiştirilirken doğru sıcaklıklarda yetiştirilmesi çok önemlidir. Brokoli en iyi düşük sıcaklıklarda yetiştirilir. Soğuk hava mahsulü olarak kabul edilir ve sıcak havalarda çok iyi gelişmez. Brokoli başındaki çiçek salkımı yeşil göründüğünde, brokoli hasat edilmeye hazırdır. Brokoliyi başları sarı yerine yeşilken hasat etmek en iyisidir. Bireyler, brokoliyi yamadan ayırmak için basitçe tül kullanabilirler.

Brokoli bir dizi vitamin ve mineral içerir. C, K ve A vitaminlerinin çok yüksek olduğu biliniyor, bu da onu günlük beslenme alımı için gerekli sebze porsiyonlarından biri olarak mükemmel bir seçim haline getiriyor. Bir porsiyon brokoli 30mg C Vitamini sağlar.Ayrıca çok yüksek liftir ve brokoliyi hem vitamin hem de lif bakımından zengindir. Brokoli yemenin, doğal olarak oluşan diindolilmetan ve selenyumda bulunan anti-kanser özellikleri nedeniyle kanser riskini azaltabileceği gösterilmiştir. Diindolilmetan ayrıca bağışıklık sistemini kontrol etmeye yardımcı olur ve antiviral ve antibakteriyel aktiviteyi destekler. Hatta brokolinin kalp hastalığını önlemeye yardımcı olduğu söyleniyor.

Pek çok sebzede olduğu gibi, hazırlık, besin maddelerini korumanın ve brokoli tüketerek sağlık yararları elde etmenin anahtarıdır. Brokolinin kaynatılması tavsiye edilmez. Brokoli kaynatıldığında kanser önleyici besin seviyelerinin önemli ölçüde azaldığı gösterilmiştir. Bu nedenle, insanlar brokoliyi çiğ olarak buharda pişirmeye, karıştırmaya veya tüketmeye teşvik edilir. Brokoliyi bu şekilde hazırlamak ve yemek, tüm besin değerinin kaynamasını ve kanalizasyona akmamasını sağlayacaktır. Brokolinin kullanılabileceği birçok yemek var. Salatalardan, bir ana yemek için garnitür olarak ve hatta çorbalarda, insanların brokoli yemekten sağlık yararları elde etmelerinin çeşitli yolları vardır.

https://biliniyo.com/upload/tmp/2021-06/16/4-364e2f01763f3563234e063bf115b44e.jpg

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al