1976’da Tahran'da Yaşanan Ufo Olayı
1976 yılında tahranda yaşanan ufo olayı hakkında bilginiz varmı ? İşte maddeler halinde yaşanan olaylar.

1. İlk başta görgü tanıkları tarafından bildirildi

İlk başta görgü tanıkları tarafından bildirildi

İran'daki bu ufo olayında, ilk olarak Mehrabad havaalanına birbiri ardına görgü tanıkları tarafından gelen aramalarda, gökyüzünde parlak bir nesnenin belirdiği bildirildi. Fakat havaalanının gözlem radarları eski sistemlerin değişiyor olmasından dolayı devre dışıydı.

2. Askeri personeller gözlemleriyle destekledi

Askeri personeller gözlemleriyle destekledi

Radarların çalışmadığını öğrenen General Yousefi, Tahran'a çok yakın mesafedeki Hamadan üzerinde bulunan Shahrokhi Hava Üssü'ne ulaştı. Onlar da radarlarda bir şey göremediler, fakat General Yousefi ve diğerleri hala o ışıklı nesneyi görüyorlardı.

3. Uçaklar kaldırıldı..

Uçaklar kaldırıldı..

Bunun üzerine General Yousefi F-4 Phantom askeri savaş uçaklarına gözlem sunmaları için kalkış emri verdi. Uçağı Teğmen Yaddi Nâzzeri kullanıyordu.

4. Uçaklarda arızalar meydana geldi..

Uçaklarda arızalar meydana geldi..

Uçağın gözlem yapmak üzere kalkışının ardından hiç beklenmedik bir şey oldu ve uçak ile iletişim tamamen yitirildi. Olası ufoların veya tahmin edilen farklı teknolojilerin, daha fazla elektromanyetik alan oluşturmaları nedeniyle, çevrelerindeki aletleri çalışmaz hale getirebileceği biliniyor. Zaten elektromanyetik alanın oluşturabileceği hasar öncesinde de bildiğimiz bir şey.

5. Nihayet radarda da görüldü

Nihayet radarda da görüldü

Uçağı başarıyla indiren Nâzzeri, tüm iletişim aygıtlarına erişimi yitirdiğini bildirdi. Bunun ardından bir F-4 daha kalkışa geçti. Parviz Javari tarafından kontrol edilen bu jet ise sözü edilen o mavi ışıklı nesneyi radarında tespit etti. Radara yakalanan bu ışık bir uçak gibiydi ama etrafını üç ayrı renkte çok hızlı şekilde yanıp sönen kırmızı, yeşil ve mavi ışıklar kaplıyordu.

6. İletişim aygıtları yine hasar gördü

İletişim aygıtları yine hasar gördü

Bir süre nesneyi takip eden askeri pilot, başka bir ışıklı nesne daha belirince telaşa kapılıp olası bir askeri hamlenin gerekebileceğini öngördü. Saldırı endişesiyle üsse bildirimde bulunmayı deneyen asker, iletişim aygıtlarının diğer uçağın kalkışındaki gibi çalışmadığını fark etti.

7. Ateşleme mekanizması da devre dışı kalmıştı

Ateşleme mekanizması da devre dışı kalmıştı

Füzeyi ateşlemeye kalkıştığı sırada bunun da çalışmadığını fark eden pilot, manevra kabiliyetine güvenerek sıyrılmaya çalışırken bu iki nesnenin birbiri içine girdiğini kaydetti. Ortaya çıkan yeni ve daha parlak olan ufo, dik bir doğruyu takip edercesine yere indi ve birkaç kilometrelik alanı aydınlatacak güçte ışık yaydı.

8. Güvenilir askeri personeller tarafından kayıtlara geçirildi

Güvenilir askeri personeller tarafından kayıtlara geçirildi

Bunun üzerine Mehrabad'a inmeye hazırlanan Jafari, uçağın birçok aygıtında arızalar yaşadı. En nihayetinde üsse dönen askeri pilot olan biten her şeyi kayıtlara geçmesi için anlattı. Üslerinden gelen emirler doğrultusunda ışıkları kaydettiği noktada gözlemler yapıldı, radyasyon kontrolü tamamlandı. Burada yalnızca radyo aygıtlarında garip hareketlilikler keşfettiler. Bir de hemen olayın yaşandığı bölge altında bulunan evde yaşayan insanlar, geceki gürültü ve ışıktan bahsettiler. Bunun haricinde bir şey yoktu.

9. Sadece onlar da değil, görgü tanıkları da üstüne ekledi

Sadece onlar da değil, görgü tanıkları da üstüne ekledi

Güvenirliği yüksek insanlar tarafından gözlemlenen ve kayıtlara geçen bu olayda, birden fazla uçak pilotu, elektromanyetik etkilere maruz kalıp sistemlerinin zarar gördüğünü bildirdi. Birden fazla görgü şahidiyle desteklenip raporlara geçti.

10. ABD olası ihtimalleri direkt olarak reddetti

ABD olası ihtimalleri direkt olarak reddetti

  1. ABD ise bugün olduğu gibi o zamanlar da, daha sonradan devlet kayıtlarından ortaya çıkan bu bilgilere dair, onların ufo olmadıklarını söylemekle yetindi. O zamanlar İran'ın askeri anlaşmalarının büyük çoğunluğunu ABD ile yapması bir yana, bu olay İran'daki CIA ateşesi tarafından NSA ve Beyaz Saray sekreterliğine "olağanüstü gizli" etiketiyle istihbarat raporu içerisinde bildirilmişti. Bugün hala İran ve ABD devlet kayıtlarında yer almaktadır ve çözümlenememiştir.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al