Yetersiz Erkek Nüfusu Nedeniyle Zorluk Çeken #10 Ülke
Dünya üzerinde erkek sayısı kadın sayısından daha fazla Birleşmiş Milletlerin 2015 tahminlerine göre 1960 yılından bu yana her yıl erkeklerin sayısında artış oluyor. Ancak bazı ülkelerde durum tam tersi olabiliyor. Erkek yetersizliği nedeniyle pek çok ülke nüfus dağılımında zorluk çekebiliyor.

10 - İTALYA

10 - İTALYA

İtalya , Avrupa'nın en çok nüfus kaybeden ülkesidir. Ülkede kadınların fazlalığı ve erkeklerinde bir çocuktan fazlasını istememesi nüfus dengesizliliğinin en büyük nedenlerini oluşturuyor. İtalya'da nufüs kaybı sorunu yaşayan bir beldeye hayalet kasabaya dönüşmesini engellemek için buraya yerleşiceklere 2.000 £  ödenmesi söylenmişti.

9 - PORTEKİZ

9 - PORTEKİZ

Bir, Avrupa ülkesi olan Portekiz'de kadın nüfusu sazı eline almış gibi görünüyor. Kadın nüfusunun oranı %52.70 gibi bir seviyede , 10 milyonu aşan bir nüfusa sahip olan Portekiz bir dönem yaşadığı ekonomik krizden dolayı içgücünün çoğunluğunu da kadınlar yapmakta. Avrupa'da İtalya'dan sonra en düşük doğum oranı Portekiz'de, bu ülkede ise doğum artış oranı ise 0,010'dur.

8 -ERMENİSTAN

8 -ERMENİSTAN

Çeşitli nedenlerle erkek nüfusunun azaldığı Ermenistan kadın kenti haline gelmiştir. Son araştırmalara göre komşu ülkemiz olan Ermenistan'da kadın oranı %53.60 gibi bir orandır. Eski savaşlardan dolayı ülke çok sayıda erkeğini kaybetti ve şimdilerde de etkisi hala devam ediyor. Kadınlar geçinmek için iş hayatına atılıyor. Ülkedeki çöpçülerin hepsi kadın , erkek sayısının az olması nedeniyle bir erkeğin birden çok kadınla olması sık rastlanan bir durum.

7- RUSYA

7- RUSYA

2010 yılı nüfus sayımı sonuçları Rusya'da kadın-erkek nüfusu dengesizliğinin hala ortada bulunduğunu göstermekte , Metro gazetesinin haberine göre 1000 erkeğin ortalama 1163 kadını var. Hal böyle olunca Rusya'da kadınların bir çoğu yurtdışına gidiyor ve hayatını orada kuruyor. Özelliklede Moskova'da kadın nüfusu artışta, erkek sayısından 1.2 milyon daha fazla kadın olduğu tahmin ediliyor.

6- ESTONYA

6- ESTONYA

Rusya'dan sonra %53.20'lik kadın nüfusuyla erkek kıtlığının yaşandığı başka bir ülke. Feministlerin yaşadığı 'Kihnu' adasında Estonya'ya bağlı ve tamamen kadınlar tarafından yönetiliyor. Kadınların geleneksel kıyafetler giyip enstürümanlar çalarak kültürlerini koruduğu adada günlük işlerin hemen hemen hepside kadınların yönetiminde, erkeklerde denizcilikle uğraştığı için köye fazla uğramıyorlar.

5 - LİTVANYA

5 - LİTVANYA

Litvanya'da erkek nüfusunun daha az olmasının birden fazla sebebi söz konusu sigara, depresyon, intihar ve yüksek risk alma gibi durumlar erkek nüfusunun giderek azalmasına sebep olmaktadır. Kızlara asılan erkekten çok erkeklere asılan kızların olduğundan dolayı erkek turistler açısından tehlikeli olabiliyor. Litvanya'yı yönetenlerin çoğu kadınlardan oluşuyor. Ülkenin, Cumhurbaşkanı bile bir kadındır.

4 - UKRAYNA

4 - UKRAYNA

Devlet İstatistik Komitesi'nin 1 Ocak 2009 verilerine göre Ukrayna'da kadın nüfusu erkek nüfusundan 3.593.495 kişi daha fazla özellikle Ukrayna'nın batısında yer alan Lviv kentinde nüfusdaki cinsiyet dengesizliği git gide yükseliyor. Son 10 yıl için de artan bu farkın kız bebek doğum oranlarındaki yükselmeden kaynaklandığı belirtiliyor. Lviv aynı zamanda Ukrayna'nın çağdaş yüzünü tamamlayan bir Avrupa kentidir.

3 - AVUSTRALYA

3 - AVUSTRALYA

Avustralya'da son dönemlerde erkek kıtlığı baş gösteriyor. Ülkenin büyük şehirlerindeki kadınlar aşkı bulmak için taşraya yönelmek zorunda kalıyor. Sydney, Melbourne ve Brizman gibi büyük şehirlerde 20'li yaşların sonunda ve 30'lu yaşların sonundaki kadınlar için uygun bir partner bulmak iyice zorlaşınca çöpçatan şirketleri devreye girdi. Bu şirketler otobüs dolusu kadınları erkeklerin kadınlara oranının daha yüksek olduğu taşra yerleşimlere gönderiyor. 

2 - İZLANDA

2 - İZLANDA

Dünyanın en yaşanılası, refah düzeyi en yüksek ülkelerinden biri olan İzlanda yetersiz erkek nüfusu nedeniyle zor günler yaşıyor. Güzellikleriyle dillere destan olan İzlanda'lı kadınlar ülkede erkek nüfusunun yetersiz olması nedeniyle evlenebilecek erkek bulamıyorlar. İzlanda ise çözüm için ülkedeki erkek göçmenlere göz dikmiş durumda İzlanda'lı kadınlarla evlenicek olan erkek göçmenlere geçen yıl aylık 5.000 $ ödeme yapılacağı söylendi. Daha sonra dünyadan pekçok insanın başvurmasından dolayı hükümet yetkilileri bunun gerçek olmadığını açıkladı.

1 - LETONYA

1 - LETONYA

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre Letonya'da kadınlar Sovyetler döneminden sonra kapitalizme erkeklerden daha iyi uyum sağladı. Kadınların eğitim seviyesi daha yüksek ve daha uzun yaşıyorlar. Erkeklerin doğum oranı kadınlardan daha yüksek ancak kadınların ortalama yaşam süresi erkeklerden 11 yıl daha fazladır. Letonya Üniversitesi'nden Sosyolog Baiba Bela, kız öğrenci sayısının erkeklerden %50 daha fazla olduğunu söylüyor. Bu nedenlede kadınların kendi eğitim seviyelerinde erkek bulmalarının zorlaştığını ifade ediyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al