Doğumda Yapılması Gerekenler
Doğumda yapılması gerekenler adında bir içerik oluşturarak okurlarımızı bilinçlendirmemiz gerektiğini düşündük ve bu içeriği sizler için derledik. Doğum esnasında yapılması gerekenleri bir genel kültür bilgisi olarak bilmenizde fayda var , ne zaman yanınızda biri doğuracak yada ne zaman sevdiğiniz bir insanın doğum yapacağı önceden bilinemiyor elbette...

Normal şartlarda 9 ay 10 gün boyunca beklediğiniz bebeğiniz için yıllardır hayaller kuruyor , onun için planlar yapıyorsunuzdur ve artık o gün gelmiştir. Bebeğinizi elinize alacağınız gün sizin en mutlu gününüzdür. Fakat doğum esnasında yapmanız gereken bu bilgileri bilmeniz size kolaylıklar sağlayacaktır.

Doğum Öncesinde Yapılması Gerekenler

Doğum esnasında doğumu kolaylaştırmak veya zorlaştırmakta sizde büyük rol oynuyorsunuzdur. Kolay uygulanabilir yöntemlerle doğumu kolaylaştırmak sizin elinizde. Doğum öncesinde de rahat bir hamilelik süreci geçirdiyseniz ve stresten olabildiğince uzak durmayı başardıysanız doğumunuzun rahatlığıda o denli yüksek olacaktır. Unutmayın ki doğum esnasında karnınızın boş olması doğumu kolaylaştıran bir farklı etkendir. Doğum sancılarınız başladığı andan itibaren bir şeyler yemeyin ve bol bol sıvı tüketimi yapın. Hastahaneye gitmeden önce ılık bir duş almanız da vücudunuzun rahatlaması konusunda size yardımcı olacaktır. Korku ve endişenin size sadece stres yapacağını ve size yardımcı olamayacağını da kesinlikle unutmayın. Doğuma hazırlanan siz değilde bir arkadaşınız yada dostunuz ise lütfen bu konuda ona yardımcı olun ve onun doğum esnasında daha az sıkıntı yaşamasında ona yardımcı olun.

Doğum Esnasında Yapılması Gerekenler

Doğum öncesinde yapacağınız işlemler ile doğum sırasında yaşayacağınız sorunlar daha da azalacaktır. Bu yüzden bu bilgileri doğum öncesinde kesinlikle bilmeli ve uygulamalısınız. Doğumhaneye girdiğinizde aradaki farkı rahatlıkla hissedeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Tekrardan hatırlatıyoruz, panik ve stres doğumda sizi olumsuz yönde etkileyecektir bu nedenle olabildiğince stresten uzak durmalısınız.Doğum esnasında ki hareketleriniz bebeğin doğumunu etkileyeceğinden doktorunuzun talimatlarını doğum anında sürekli olarak dinlemelisiniz ve ona güvenmelisiniz.Doğum anında 5 altın kural vardır. 

Doğum Anında Uygulanması Gereken 5 Altın Kural

  • Doktorunuzun ve doğum esnasında yanınızda bulunan ekibin talimatlarına kesinlikle uymalısınız. Bu sürece uymanız sizin ıkınma sürenizi kolaylaştıracak ve doğumunuzun rahat geçmesinde size yardımcı olacaktır.
  • Konsantrasyon sizin en büyük yardımcınız. Tek odak noktanız bebeğiniz ve ona kavuşmak olmalı. Doğum anında yaşayacağınız strese yenik düşmeyin ve farklı duygu ve düşüncelere kapılmayın.
  • Ikınarak karın basıncındaki bebeğin dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Doğru zamanda ve güçlü bir şekilde ıkınırsanız bebeğinizin doğum kanalına ulaşması da o denli kolay olur.
  • Yersiz ve zamansız ıkınma sizin sadece enerji kaybetmenize neden olur. Yetki verdiğiniz kişi size doğru zamanı söyleyene kadar ıkınmamalısınız. Döl yatağı tam olarak açılmadan ıkınmak size ve bebeğinize zarar verebilir. Kontrolsüz ıkınmalar vajinada yırtıklara neden olabilmektedir.
  • Bebeğinizin kafası görünene kadar ıkınmanız gerekmektedir. Yönlendirmelere kulak vererek ıkınmalara devam edin. İki sancı arasında dinlenerek vücudunuzun yorgun düşmemesini sağlamaya çalışın.

Doğum öncesi ve doğum anında yapılması gerekenleri bilerek hem kendinize hemde bebeğinize büyük bir yardımda bulunacağınızı kesinlikle unutmayın. Bebeğinizle mutlu ve sağlıklı bir ömür geçirmenizi dileriz...

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al