Üniversite sınavı (YKS) yerleri ne zaman açıklanacak? YKS giriş belgesi alma yerleri 2018 ösym giriş yerleri ne zaman açıklanacak
Üniversite sınavına nerede gireceğim ? Üniversite sınavı giriş yerlerini öğrenme sitesi neresi ? Ösym'den sınava gireceğim yeri nasıl öğrenebilirim ? Üniversite sınavıma gireceğim yeri öğrenmek istiyorum gibi soruların cevabını arıyorsanız açıklamalar biliniyo'da.

YKS sınav yerleri giriş belgesi alma ekranı araştırılıyor. YKS ne zaman yapılacak sorusu ile ilgili ÖSYM son dakika açıklaması yapmış ve sınav tarihini açıklamıştı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda adayların iki ayrı oturuma katılacaklarını belirten Yekta Saraç, "İlk oturumda adaylar temel yeterlilik testini alacaktır. Bu testte adayların muhakeme, akıl yürütme, mantıklı düşünme odaklı sözel ve sayısal becerileri yani Türkçeyi doğru kullanma, okuma, anlama, kavrama ve dil hakimiyetiyle temel matematiksel ilişkilerden yararlanmasının ölçülmesi amaçlanmaktadır." ifadelerini kullanmıştı. . Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı, 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında iki oturum şekilde yapılacak. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler YGS'de Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerinde 160 sorudan oluşan bir testten sorumluydu. Yeni sınavın ilk oturumunda yapılan değişiklik ile sadece 80 soru sorulacak. LYS'nin yerine geçecek ikinci oturum ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testi için 40 ayrı soru bulunacak. Yabancı dil sınavına girecek adaylara ise 80 soru yöneltilecek. Sınava az bir zaman kala adaylar sınava nerede gireceklerini öğrenmek istiyorlar. YKS sınava giriş belgesi sınava günler kala çıktı alınabilecek. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinde ösym'nin resmi sitesinden öğrenebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Sınav giriş belgelerinin bu bilgiler doğrultusunda 20 Haziran tarihi itibariyle yayımlanması beklenmektedir. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.

YKS Sınavı Ne Zaman ?

2018 yılının üniversite sınavı YKS, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde iki oturum olarak yapılacaktır.

YKS Sınava Giriş Belgeleri Ne Zaman Ve Nerde Yayınlanacak ?

YKS sınava giriş belgesi sınava günler kala çıktı alınabilecek. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Sınav giriş belgelerinin bu bilgiler doğrultusunda 20 Haziran tarihi itibariyle yayımlanması beklenmektedir.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

YKS’de ham puan kuralı değişti

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) puan hesaplamasıyla ilgili değişikliğe gitti.

ÖSYM’nin yaptığı duyuruya göre, “Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 31 Mayıs 2018 tarihli toplantısında, 2018 YKS’de TYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik testlerinin en az birinden en az 0,5, AYT’de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerektiğine karar verilmiş olup 2018-YKS Kılavuzu bu karar doğrultusunda güncellenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Martta yayınlanan kılavuza göre adayların TYT puanının hesaplanabilmesi için Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı aranıyordu. Yani adaylar her iki testten de 0,5 ham puan almak zorundaydı. Yine AYT’de de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerden 0,5 veya daha fazla puan almış olmaları şartı vardı.

Yeni Düzenlemeden Sonra Üniversite Sınavında Kaç Soru Sorulacak?

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler YGS'de Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerinde 160 sorudan oluşan bir testten sorumluydu. Yeni sınavın ilk oturumunda ise sadece 80 soru olacak. LYS'nin yerine geçecek ikinci oturum ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testi için 40 ayrı soru bulunacak. Yabancı dil sınavına girecek adaylara ise 80 soru yöneltilecek.

YKS Sınavında Net Hesaplama

Yaklaşık 2.5 milyon adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS)  üniversite adayları, barajı geçmek için en az kaç net yapması gerektiğini merak ediyor. Uzmanlar, TYT’de 150’yi geçmek için 15, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180 barajı için de bunun yanında 20 net yapılması gerektiğini söylüyor.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al