Telefonda ve Bilgisayarda İp Adresimi Nasıl Gizleyebilirim ?
ipler sizin internet'teki TC Kimlik numaranızdır. Yani internette gezerken siteler sizi ip numaralarınız ile algılar ve kişilik olarak ip adreslerinizi alır. Bu ip adreslerle size saldırı yapılabilir , iziniz sürülebilir ve daha nicesi... Sizde bu saldırılardan korunmak için ipnizi gizleyebilir ve insanların size ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

İp adresi bir yere bağlı olmadan nette gezinti yapılması söz konusu değildir. Bu konuda insanlar özellikle ip adresinin başkaları tarafından görünmesi istememektedirler. İp adresinin gizli tutulmasını sağlayan pek çok yöntem bulunmaktadır. VPN, Proxy, VPS gibi programlar kullanılarak ip adresinin gizlenmesi mümkün olabilmektedir. Başka bir yolla bunun sağlanması mümkün olmamaktadır. İp adresiniz kaydının olduğu yer VPN sunucu üzerinden kayıtlı ise ip adresini bu VPN üzerinde kayıtlı kalacaktır ve güvenli bir şekilde ip adresini gizleyerek nette dolaşmak söz konusu olabilecektir.

En İyi İp Gizleme Programı

Bu başlığımız altında en iyi olarak adlandırabileceğimiz IP gizleme programlarını inceledik. Bu konu altında sadece masaüstü yazılımlar tavsiyeleri verilmektedir. 2018’in en güncel programlarını araştırarak bir derleme hazırladık. Gelin yakından programları inceleyelim.

  • REAL HİDE İP
  • FREE HIDE IP
  • HIDE ALL IP
  • HIDE IP SPEED

 Android'de IP Adresi Gizleme Programı

Telefonlar'da IP adresini kapatma işlemi  Play Store üzerinde paylaşılan programlar  yardımı ile işlemin yapılmasıdır. Bu programlar genellikle VPN ve DNS adreslerini değiştirirerek  çalışan sistemlerdir. İnternet kaynağınız yurt dışındaki IP adresine yönlendirerek farklı IP’den giriş yapmanızı sağlar. Genellikle en çok kullanılan program HIDEMAN adıyla store mağazasında bulunmakta.

IP Adresi Gizleme İpuçları

Özellikle Android işletim sistemine sahip telefonların ip adresini gizli tutma konusunda yardımcı olacak pek çok çeşitli VPN programı bulunmaktadır. Bu programlar internetten indirilebilir ve telefonlara yüklenebilir ve bu yolla internette güvenli dolaşım sağlanır. Herhangi bir program kullanmadan ip adresini gizleme de söz konusu olmaktadır. Bunun için cihazın ip güvenliği ilkeleri yönteminin değiştirilmesi şeklinde bir ip adresini gizleme yöntemi de mümkündür.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al