Sabahları Yorgun Uyanmamak İçin Ne Yapılmalı ?
Geceler uyurken yapılan bazı hatalar vücudun ve zihnun uykuda dinlenmemesine neden oluyor. Sabahları yorgun uyanmamak için yapmanız gerekenler ve yanlışlar nelerdir gelin biraz bilinçlenelim...

Sabahları uyandığınızda zihninizin ve vücudunuzun yeterince dinlenmemesi hayatınızda büyük olumsuzluklara neden olabiliyor. Yoğun iş temposuna ve yoğun hayat şartlarına bağlı olarak yaşadığınız stresten daha fazla etkilenebiliyor ve bu durum bir çok çeşitli hastalığa da yakalanmanızla sonuçlanabiliyor.

Vitamin eksikliği , tiroid hastalıkları , kanser, kalp rahatsızlıkları , kulak burun boğaz hastalıkları , akciğer veya kas problemleri, mide bağırsak hastalıkları, uyku bozukluğu ve psikolojik sıkıntılar sabah uyandığınızda yorgun olmanıza neden olabilir. Her sabah uyandığınızda yorgun uyanıyor ve uykunuzu alamıyorsanız bir doktora görünmekte fayda var...

Sabahları güne daha zinde başlamak ve yorgunluk hissini minimuma indirmek için yapılması gerekenleri sizlerle paylaşacağız.Bilmelisiniz ki gece uykusu önemlidir. Sağlıklı yetişkin bir insanın günlük uyku ihtiyacı 7-9 saat kadardır. Ayrıca her akşam aynı saatte yatmak ve aynı saatte kalkmak vücuda uykuya geçmesi ve dinlenmesi için bir düzen oluşturur. Uyku düzensizliği de sizin uykunuzu almanızda büyük sorunlar ortaya çıkarabilmektedir.

Uykumuzu alma konusunda vücuda alınan besinler yani beslenme de büyük önem arz etmektedir. Sağlıksız besinler yada yanlış beslenme alışkanlıkları vücudun ve beynin çalışmasını olumsuz etkileyen faktörler arasındadır. Günlük su tüketimini de ayarlayarak vücudunuzda bir düzen oluşturmalısınız. Herhangi bir sağlık probleminiz olmadığı taktirde günde ortalama 2 litre su içmelisiniz. Elbette bu 2 litre çalıştığınız iş, fiziksel aktiviteler ve mevsime göre değişiklikte göstermektedir. Metabolik olarak vücudun susuz kalması tansiyona ve bitkinliğe neden olabiliyor.

Uyku düzeninde bir önemli konu da sizinde tahmin edebileceğiniz gibi spor yapmak. Yeni başlayanlar için vücutta yorgunluğa sebep olsa da düzenli yapılması vücudu zinde tutar. Zinde bir vücut ise hem uykudan önce hem uykudan sonra sağlıklı bir bedene sahip olmanızı sağlar.

Uykunun önemini ortalama olarak hayatınızın üçte birini uykuda geçirmenizden anlamanız gerek. Uyku'da yatağın önemini de sizlerle paylaşmalıyız. Yatağınız vücudunuza uygun olmadığı taktirde buda uyku problemlerine yol açabilmektedir. 

Elektronik cihazlara bakarak ardından uyumanız sizin uyku problemleri yaşamanıza neden olur. Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik aletlerin uyku öncesinde kullanılması gözde büyük tahrişlere sebep olduğu uzmanlar tarafından bildiriliyor. Bu nedenle teknolojik aletleri kullanmanız ardından direk uykuya dalmamalısınız.Bu yüzden tüm bu aletleri yatmadan en az yarım saat kadar önce bırakmak size fayda sağlayabilir.

Herhangi bir konuda yanlış işlemler yapmamanıza rağmen iki haftadan daha fazla süren sabah yorgunluğu ve gün içinde devam eden halsizlik, konsantrasyon bozukluğu, kas ağrıları, baş ağrısı gibi şikayetler devam ediyorsa, bir sağlık kuruluşuna görünmekte fayda var...

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al