Neandertallerin Mağara Resimleri Bulundu
Yapılan bir araştırmayla bulunan en eski mağara resminin Neandertallerin elinden çıktığı düşünülüyor. Keşif Neandertallerin zeka açısından insanla aynı seviyede olduğu düşüncesini güçlendirdi.

Bugüne kadar Neandertaller’in sanat'a dair ilgisi olmadığı iddiaları mağaradaki resimlerin Neandertaller'e ait olduğu öğrenildiğinde iddalar yetersiz kaldı. Eski zamanlara ait eserlerin bulunmadığı gerekçesiyle reddedilmişti. Ancak İspanya’da mağara duvarlarında bulunan geometrik şekillere, kalıplara ve sembollere ait belirlenen yeni tarihler, modern insanın ilk sanatçılar olmadığı yönünde ikna edici bir kanıt sunuyor.

Britanya ve Almanya’dan araştırmacılar önderliğinde kurulan bir ekip, Science dergisinde yayınlanan yeni bir çalışmada, Neandertaller’in 65 bin yıl önce kırmızı toprak boyası ile mağaraların duvarlarına  çizimlerle dünyanın ilk sanatçıları olduğunu söylüyor.

waYapılan incelemeler sonucu üç mağaradaki resmin de modern insanın bölgeye varışının en az 20 bin yıl öncesinde yapıldığı belirtiliyor. Guardian‘ın haberine göre bu, insanın kendi duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla ifade eden ilk tür olmayabileceği anlamına geliyor.

Bilim insanları, İspanya’da yüzlerce kilometre uzaklıkta bulunan üç mağaradaki antik sanat eserlerinin üzerinde kalsit tabakadan yola çıkarak tarih saptaması yaptı. Bilbao kentinin yakınında bulunan La Pasiega Mağarası’nda, merdiven benzeri bir çizimin en az 64 bin 800 yaşında olduğu belirlendi. İspanya’nın batısında yer alan Maltravieso Mağarası’ndaki el şeklinin ise en az 66 bin 700 yıllık olduğu ortaya çıkarıldı. Son olarak Malaga yakınlarındaki Ardales Mağarası’nın duvarlarında perde benzeri desenler oluşturan dikit ve sarkıtların kırmızıya boyanmış olduğu ve en az 65 bin 500 yıllık olduğu belirtildi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al