Kim Kardashian da Bitcoin İşine Bulaştı!
Kim Kardashian, resmi İnstagram hesabı üzerinden kripto para dünyasına girişini Bitcoin ile yaptığını duyurdu.

Kim Kardashian West, kendisine ait resmi Instagram hesabı üzerinden kripto para dünyasına girişini Bitcoin ile yaptığını duyurdu.

Kim Kardashian kripto para piyasasına gireceği, bugün hikayeler kısmında attığı bir gönderiyle ortaya çıktı. Peki herkesin dilinden düşürmediği bu Bitcoin ne? Ne işe yarar?

Bitcoin, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, ile bağlantısı olmayan elektronik bir para birimidir. En azından dijital ortamda olduğu için fiziksel paralara oranla daha güvende. Tabii ki gerekli önlemler sağlanabilirse.

Derin Ağ'da en çok kullanılan para birimidir. Bitcoin ağı 3 Ocak 2009'da hayata geçti. Maksimum Bitcoin sayısı 21 milyonla sınırlıdır.

22 Temmuz 2013 tarihi itibarıyla dolaşımdaki Bitcoin'lerin toplam değeri 1.2 milyar dolar seviyesindeyken 4 Haziran 2014 tarihi itibarıyla bu değer 8.2 milyar dolar seviyesine ulaştı. 

Herhangi bir merkezden üretilmeyen Bitcoinler, Bittorent ağlarına benzer şekilde noktadan-noktaya dağıtık bir ağ özelliği gösterir. Bu ağda gerçekleşen ödemeler diğer noktalara anında ulaşır, böylece hangi adresten hangi adrese ödeme yapıldığı kayıtlara geçer. Kısacası dijital bir ödeme ağı diyebiliriz. 

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al