Ekmeğe Zam Geldi Mi ?
Uzun süredir ekmeğe zam gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu .Nihayet açıklama geldi geldi . Bakanlık ''zam yok'' dedi .

İSTANBUL TİCARET ODASINA BAĞLI FIRINLAR EKMEĞİN FİYATINI 1.50 TL ' ye ÇIKARMIŞTI !

İSTANBUL TİCARET ODASINA BAĞLI FIRINLAR EKMEĞİN FİYATINI 1.50 TL ' ye ÇIKARMIŞTI !

Hemen ardından Fırıncılar Federasyonu'da bu zamma katılmıştı. Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, maliyetlerinin artması karşısında esnafın daha fazla dayanacak gücü kalmadığını belirtip, ekmeğe yüzde 15 zam yapılacağı söylenmişti.Bazı fırınlar ekmeği zamlı tarifeden satmaya başlarken kimi fırınlar ise zamma katılmamıştı.

DEVLET BAHÇELİDEN ZAM AÇIKLAMASINA TEPKİ GELDİ !

DEVLET BAHÇELİDEN ZAM AÇIKLAMASINA TEPKİ GELDİ !

Zam açıklamalarının ardından Ticaret Bakanlığı’ndan Balcı’ya tepki geldi. Bakanlık, Federasyonun ekmek fiyatları konusunda sadece görüş belirtebileceğini belirterek zam yapılmadığını kaydetti. 

Ticaret Bakanlığı ayrıca ekmek fiyatlarının nasıl belirlendiğini de bir basın duyurusuyla anlattı. Duyuruda, zam için her ilde ticaret veya sanayi ve ticaret odası, ilgili bakanlıkların il müdürlükleri ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği heyetinin değerlendirmesinin alındığı vurgulandı. İlgili meslek komitesinin görüşüyle birlikte yönetim kurulunun ekmek fiyatı için bir teklif oluşturarak Ticaret Bakanlığının görüşüne sunulduğuna dikkat çekilen açıklama özetle şöyle :

EKMEĞE ZAM İDDİALARI GERÇEK DIŞI !

“Hazırlanan bu teklif Bakanlığımızın görüşüne, daha sonra yapılacak ilk toplantıda oda meclisinin onayına sunulmaktadır. Bu şekilde hazırlanan tarifeler oda meclisinin onayı sonrasında ilgili valilik ve belediyenin uygun bulması üzerine yürürlüğe girmektedir. Esnaflarımız için belirlenen tarifelerde de benzer bir süreç söz konusudur. Bu süreçler doğrultusunda bugün itibarıyla Türkiye genelinde ekmek fiyatlarında yüzde 15 artış öngören talep gelmediği gibi, Bakanlığımızca bu konuya ilişkin herhangi bir görüş bildirilmemiştir. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun ne ülke genelinde ne de herhangi bir il için tek başına ekmek fiyatı belirleme yetkisi bulunmamaktadır. Bu doğrultuda ekmeğe yüzde 15 zam yapıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al