Boya Kutusundan Saçımızda Hangi Rengin Tutacağını Nasıl Anlarız?
Saç rengimiz ve istediğimiz renkler aslında birbirinden o kadar uzak değil. Yalnızca kutu üzerindeki kodlamaları doğru okuyarak istediğiniz renk tonunu yakalayabilirsiniz.

Saç boyamayı her ne kadar sevsek de endişelerimizi sıralamakla bitmez. Kutu üzerindeki rengi kendimize yakıştırınca hemen sarılıveririz. Fakat ambalaj üzerindeki renge aldanmamak kilit noktamız. Çünkü buradaki en önemli nokta sizin saç renginiz ve kutu üzerindeki ton numaralarıdır. Bu numaralar neye göre belirlenir, kendimize uygun numarayı bulabilmek için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Boya numaralarını tanımayla başlayalım

Ana rengi anlamak için boya kutusu üzerindeki ilk numarayla anlaşılır. Açıklık veya koyuluk derecesini buradan anlayabiliriz. Buradaki numaralar 1 ve 10 arasında değişir. Saç boyası kodu olarak da anılır.

Ana saç renkleri:

1-Siyah

2-Çok Koyu Kahve veya Çok Koyu Kestane (Siyaha yakındır)

3- Çok Koyu Kahve veya Çok Koyu Kestane

4-Koyu Kahve veya Kestane

5- Açık Kahve veya Kestane

6-Koyu Kumral

7-Kumral

8- Açık Kumral veya Koyu Sar

9-Sarı

10-Açık Sarı

İkinci kısım numaralar ara rengi belirtir. Boyadaki en yüksek yansımayı gösterir. Yansımanın renk tonu saçınızda istediğiniz rengi tutturabilmeniz için çok önemlidir.

Ara saç renkleri:

1-Küllü

2-İrize (Mora çalan yansıma)

3-Dore (Altın yansıma )

4-Bakır

5-Akaju (Kızıla çalan yansıma)

6-Kızıl

Burada da önemli noktamız, yansıma düzeyleridir. Mesela 9.0 numaralandırmasında yansıma yoktur. Boyanızı yansımasız seçecekseniz birinci rakamın yanında sıfır olmalı. Yani ana saç rengini değil ara saç rengini tercihinizde dikkat edin.

Gelelim kutu üzerindeki üçüncü numaralandırmamıza. İkinci yansıma da denilen numaralandırma yansıma rengimizi gösteriyor. Doğru yansıma için bu numaraya dikkat edelim. Unutmayın istediğimiz rengi bulabilmek için bu üç numaralandırma da birbirinden önemli. 

Yansıma saç renkleri:

1-Küllü

2-İrize (Mora çalan yansıma)

3-Dore (Altın yansıma )

4-Bakır

5-Akaju (Kızıla çalan yansıma)

6-Kızıl

Saç boyalarında üreten firmaya göre ton isimleri farklılık gösterse de numaralandırmalar hepsinde aynı şeyi ifade eder. 8.0 saç tonunu seçerseniz, ardından gelen numaralar yansıma ve tonlamayı belirtir. Bu şekilde boya tercihimizi yaparken, daha doğru ve beklediğimiz sonuçlarla karşılaşacağız.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al