Airsoft Nedir ?
Airsoft silahı, oyunda kullanılan gerçeğine oldukça benzeyen tüfek, tabanca vb. silahların genel adıdır

Airsoft oyunu, bir çatışma simülasyon oyunudur. Silahlar, mühimmat olarak 6 mm'lik, biyolojik olarak çözülebilen plastik boncuklar kullanır (6mm BB - Bulleted Breech). Plastik boncuklar, silahın içindeki piston ile ürettiği sıkıştırılmış havayı ya da 340 gramlık CO2 tüpleri kullanır. Airsoft silahları kesinlikle barut veya gerçek mühimmat kullanmaz. Gerçek mühimmat kullanmak için modifiye edilemez. Herhangi bir insanı mühimmatı ile ağır bir şekilde yaralayamaz veya öldüremez. Fakat eğer insan gözüne yüksek güçlü bir silah ile direkt bir atış yapılırsa, kılcal damarların çatlamasına, doku hasarına veya gözde geçici ya da bazen kalıcı görme bozukluğuna sebebiyet verebilir.

Airsoft'u Paintball'dan ayıran en büyük özelliklerden biri, oyunun daha gerçekçi olmasıdır. Airsoft oynanırken, oyuncular Paintball'daki açık renkli naylon üniformalar yerine askeri üniformalar, hücum yelekleri, miğfer, eldiven ,kamuflaj vb. teçhizat kullanılır. Bu tip kıyafet ve teçhizat gerçekçilik ve atmosfer'den ziyade, kamufle olabilmek, rahat hareket edebilmek ve yedek sarjörler ile mühimmatın taşınabilmesi için kullanılır.

Airsoft, Türkiye dışında sürekli büyüyen bir spordur. Özellikle Doğu Asya'da Paintball'ın yerini almıştır ve Kuzey Amerika'da da popülaritesi sürekli yayılmaktadır. Dünya'da Airsoft'un yasak olduğu ülkeler mevcuttur. Aynı zamanda sporun tamamen anlaşılmadığı veya yanlış anlaşıldığı için bazı ülkelerde birçok ruhsat ve yasal işlemlere tabi tutulmaktadır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al