Dışişleri Bakanlığından Fransa'ya Seyahat Uyarısı
Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre, Fransa'ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Fransa'nın başkenti Paris başta olmak üzere tüm şehirlerindeki gösteri alanlarından uzak durmaları, otoyol ve şehirlerarası yollarda tedbirli davranmaları istendi.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Fransa'da giderek şiddetini arttıran protestolara ilişkin bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamanın içeriğinde" Fransa'nın başkenti Paris başta olmak üzere tüm şehirde yaşanan protestolara karşı dikkat edilmesi gerektiğini ve otoban ve diğer yollarından geçişlerinde dikkatli olmalarını uyaran bir bildiri yayınladı.

Fransa'daki ekonomik koşulları protesto etmek amacıyla başlatılan ʺsarı yeleklilerʺ adlı toplumsal hareketin, ülke çapındaki sokak eylemlerini sürdürdüğünün hatırlatıldığı duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Bugüne dek cereyan eden olaylarda, Fransa'nın farklı şehirlerinde, şehirler arası yolların trafiğe kapatılması, barikatlar oluşturulması, otoyol gişelerinin işgali, son olarak 1 Aralık günü Paris'te şehrin en işlek caddelerinde yürüyüş, barikat kurma, araba yakma ve güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya varan eylemler yeniden yaşanmıştır. Üçüncü haftasına giren eylemlerin bugüne kadarki bilançosuna göre 2 kişi hayatını kaybetmiş, 850'den fazla kişi yaralanmıştır. Yaralananlar arasında yaklaşık 150 güvenlik mensubu bulunmaktadır.

17 Kasım'dan bu yana devam eden ve şiddet dozu artmakta olan sokak eylemleri nedeniyle, Fransa'da yaşayan ve anılan ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımıza, Paris başta olmak üzere, şehirlerin bilhassa gösteri alanlarından uzak durmaları, güvenliklerini tehlikeye sokacak mekanlarda bulunmamaları önemle tavsiye edilmektedir. Yine mevcut koşullarda, otoyol ve şehirler arası yollarda yapılan yol kapama eylemlerini dikkate alarak tedbirli davranmaları önerilmektedir."

Fransa'da Yaşanan Protestolar

Fransa genelinde "sarı yelekliler" adı altında toplanarak örgütlenen eylemciler, 17 kasım'dan beri hükümet karşıtı sloganlarla eylemlerde bulunuyorlar. Protestonun amacı hükümet tarafından akar yatıa ek vergiler konulması ve ülke ekonominin sorunlarla karşılaşması.. Protestolar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümete karşı daha geniş çaplı taleplerle isyana dönüştü.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al