Ankarada Korkunç Tren Kazası! Ölüler Ve Yaralılar Var
Ankara-Konya seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren'in, istasyon mevkiinde bir kılavuz trenle kafa kafaya çarpışması sonrası uzmanlar çarpışmanın sebebini araştırıyor. Akıllara ilk gelen soru iletişimde kopukluklar olup olmadığı... Uzmanlar kaza ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ankara'da meydana gelen  yüksek hızlı tren kazasıyla ilgili olarak  canlı yayında soruları yanıtlayan Afet Uzmanı Kubilay Kaptan, "Daha önce kılavuz trenle ana hat treninin çarpıştığını görmemiştim açıkçası. Çünkü o kadar olamayacak bir durum ki... İnsanı ilk başta hem üzüyor hem hayrete düşürüyor. Bir hatta bir tren şehir içi ya da dışı işliyorsa orada kılavuz trenin işi yoktur. Kılavuz trenin görevi hatta bir sorun olup olmadığını kontrol etmektir. Ana hattaki tren sefere çıkmadan raylarda bir sorun var mı ya da sinyalizasyon sistemi doğru çalışıyor mu diye bakıp işi bittikten sonra hattan çekilir" ifadelerini kullandı.

ORADA NE İŞİ VARDI? SİNYALİZASYON SIKINTISI MI YAŞANDI?

Kılavuz trenin ana seferler başladıktan sonra hatta kesinlikle bulunmaması gerektiğini belirten Kaptan, sinyalizasyon hattında sıkıntı yaşanmış olabileceğini ifade etti.

Kılavuz tren hatta bulunurken asıl trenin yola çıkmasının anlaşır bir durum olmadığını belirten Kaptan, "Ya sinyalizasyon sıkıntısı var ya da zaten sinyalizasyon çalışmaları devam ederken, yani sinyalizasyon çalışmıyorken telsizle iletişim gerektiği kadar kurulamamıştır. Her iki tren de birbirinden habersiz bir şekilde yola çıkmıştır" diye konuştu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al