Kıyamet Ambarı Pandemi Günlerinde İlgi Görüyor
Kıyamet Ambar'ını hepimiz duyduk. Pandemi günlerinde insanlar tekrar Kıyamet Ambarı'nı araştırmaya başladı. Sebebi ise gayet açık, gerçekten kıyamet gibi bir afette insan soyunu devam ettirebilecek tüm donanıma sahip.

Norveç'in Svalbard takımadalarında 2008' de inşa edilen Kıyamet Ambarı, pandemi günlerinde ilgi çekiyor. Yaşanan pandeminin insan soyunun sonu olacağını düşünenler Kıyamet Ambarı'nı araştırmaya koyuldu. Peki Kıyamet Ambarı nedir? Kıyamet niteliğinde yaşanacak afetlere ve türlü tehlikelere karşı insanlığın yaşamını devam ettirmesi için hazırlanan bir ambar. Kimileri ona Nuh'un Gemisi de diyor. 

Malumunuz insanoğlu çağlar boyu büyük afetler ve savaşlar yaşadı. Hayatını kaybeden insan sayısı hakkında resmi verilere net olarak ulaşılamasa da, büyük kayıplar verildiği bir gerçek. İnsanoğlu artık teknoloji ve bilim sayesinde bu durumlara karşı hazırlık yapabileceğine inanıyor. Norveç'te kurulan Kıyamet Ambarı, yeryüzündeki herhangi bir tehlikeli durumda insanoğlunun her türlü ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmış.

Tüm bitkilerin tohumlarını depoluyorlar. Düşünün ki, Pamir dağlarından gelen buğday taneleri dahi var. Özellikle yabani tohumlar tercih etmelerinin bir sebebi elbette var. Her koşulda daha rahat ürün alabilmek. ABD'den, aralarında İnka ve Azteklerin besin değeri yüksek tahıllarından horozibiğinin de bulunduğu 12 bin 801 numune gönderiliyor.

Olabildiğince farklı tohumları muhafaza edereki çeşitliliği korumak istiyorlar. Ayrıca kitaplar için de ayrı bir çalışma başlatmış durumdalar.  Dünyanın en değerli kitaplarının da burada dijital film ortamına aktarılarak nükleer savaşlardan ve büyük afetlerden korunması hedefleniyor. İçerisinde mini bir kütüphane oluşturulan ambarda ilk olarak Dünya Arktik Arşivi açıldı. Bu kütüphaneye Brezilya, Meksika ve Norveç'ten eserler getirildi ve kopyaları depolandı.

En kötü felaketlerde bile tohumların hiç zarar görmeden yaklaşık 200 yıl kadar dayanacağı belirtiliyor. Yaklaşık 9 milyon dolara mal olan ambarı tehdit eden tek unsur aç kutup ayıları. Bölgede yaşayan 3 bin kadar kutup ayısını ambardan uzak tutmak için özel bekçiler görev yapıyor.

Şubat 2008'de açılan ambar, dünyanın her bölgesinden 250 milyon adet tohumu barındırıyor ve olumsuz hava koşullarından yaşanması muhtemel birçok saldırıya karşı dirençli bir şekilde inşa edildi. Uzunluğu 130 metre, duvarları da çelik barlarla çevrili ambarda 4.5 milyon tür meyve, sebze ve tahıl tohumu koruma altında tutuluyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al