Yeni Kimlikler Ve Ehliyetlerin Ücretleri Ne Kadar?
Yeni kimliklerin ve ehliyetlerin harç ücretleri ne kadar? Yeni kimlikleri çıkarttırırken ne kadar para gidiyor? Yeni kimlikler için harç ne kadar? Kimlik harcı ne kadar? gibi soruların cevapları Biliniyo'da... Yeni kimlik çıkarmak için harç ücretleri ne kadar?

Gelişen teknoloji ile birlikte hayatımızda birçok değişim yaşanmıştır. Bu değişimler arasında nüfus cüzdanları ve sürücü belgeleri de vardır. Bilindiği gibi yakın zamanda çipli kimlik kartlarına ve ehliyetlere geçiş yapıldı. Buna bağlı olarak insanların nüfus cüzdanları ile ehliyetlerini değiştirmeleri gerekmektedir. Söz konusu değişim, il ve ilçelerde bulunan Nüfus Müdürlükleri üzerinden yapılmaktadır. Fakat bu işlem öncesinde değişim için gerekli olan harçların yatırılması gerekir. Bunun için insanların ya vergi dairelerine giderek sıra beklemesi ya da internet üzerinden bunların ödemesini gerçekleştirmesi gerekir. Bu yazımızda yeni kimlik kartı ve ehliyet ücreti internetten nasıl yatırılır sorusunun cevabını vereceğiz.

İnternet Üzerinden Kimlik Ve Ehliyet Ücreti Nasıl Ödenir?

Bilindiği gibi devlete yapılacak ödemeler, ilgili vergi daireleri üzerinden yapılır. Bunun için vergi dairelerine gidilmesinin dışında bir yöntem daha vardır. Yakın zamanda internetin yaygınlaşmaya başlamasına bağlı olarak internet vergi dairesi kurulmuştur. İnteraktif vergi dairesi olarak da bilinen bu sistem üzerinden her türlü ödemeyi yapmak mümkündür. Devlete yapılacak vergi ve harç ödemeleri, söz konusu sistem üzerinden banka hesap kartı veya kredi kartı kullanılarak yapılabilir.

İnteraktif vergi dairesi (https://ivd.gib.gov.tr) ile ödeme yapabilmek için öncelikle sisteme giriş yapılması gerekir. Bunun için e-devlet şifresi kullanılabileceği gibi sisteme üye de olunabilir. Fakat hem güvenlik hem de kolaylık açısından e-devlet şifresinin kullanılması gerektiği, uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

  • Siteye giriş yaptıktan sonra Harç ve Değerli Kağıt Bedeli Ödeme sekmesine geçiş yapılır.
  • Çıkan seçeneklerden Sürücü Belgesi Harcı Ödeme veya TC Kimlik Kartı Bedeli Ödeme seçilir.
  • Açılan form uygun bir şekilde doldurulur ve daha sonra ödeme yapılır.

Yukarıdaki adımlar izlendiğinde sadece 2-3 dakika içerisinde işlemler tamamlanacaktır. Üstelik bu işlemi internetin olduğu her yerden yapabilir ve zaman da kazanabilirsiniz.

Yeni Düzende Ehliyet Ücreti Ne Kadara Mal Oluyor?

Ehliyet için ödeyeceğiniz harç ehliyetin sınıfına göre değişiklik gösteriyor. Harçların sınıflara göre ücretleri şu şekilde;

  • A, A1 ve A2 sınıfı sürücü belgesi: 203,40 TL
  • B sınıfı sürücü belgesi: 613,30 TL
  • F ve H sınıfı sürücü belgesi: 203,40 TL
  • Uluslararası sürücü belgesi: 408,60 TL
  • Diğer sürücü belgeleri: 1.023, 20 TL

Yeni Kimliklerin Harçları Ne Kadar?

Yeni kimlikleri çıkarırken ödeyeceğiniz harçların fiyatları şu şekildedir;

  • Yeni kimlik kartının ilk defa alınması durumunda 22,5 TL
  • Yeni kimlik kartının kaybedilmesi durumunda yeni başvuru: 45 TL

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al