okunma
İstanbul’da gezilecek yerler denince aklımıza yüzlerce yer gelebilir. Daha önce hiç İstanbul’a gitmemiş iseniz bu sayfayı sonuna kadar izlemenizi önerebilirim. Eğer gitmiş, akrabanızın evinde kös kös oturuyor, “İstanbul’un neresini gezebilirim” diyor iseniz en doğru sayfadasınız.
Liste bayağı kalabalıktır ve sürekli aklıma geldikçe güncel tutmaya çalışacağım. öncelikle İstanbul’u tanımak için hakkında bir kaç tarihi bilgi ve harita sunmak istiyorum.
Nüfusu 2015 istatistiklerine göre 14.561.865 olan İstanbul, 2011 Anketlerine göre İstanbul’da 70 farklı milletten insan yaşamaktadır.
Sadece Türkiye’nin 4 bir yanından değil de, Dünyanın her yerinden inanılmaz bir turisttrafiği mevcut. hatta İstanbul’un güzelliğini görüp, vazgeçip memleketine dönmeyenleri de duydum.
İstanbul’un Meşur Camileri Arasında Hangileri Vardır ?
Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Eyüp Sultan Camii, Fatih Camii, Ortaköy Camii, Rüstem Paşa Camii, Beyazıt Camii, Şehzade Camii, Kalenderhane Camii, Sokullu Mehmet Paşa Camii
Diyanet İşleri Başkanlığı istatistiklerine göre, Türkiye’de 84 bin 684 cami bulunurken, İstanbul 3 bin 190 cami sayısıyla en çok caminin bulunduğu il oldu. İstanbul’u 3 bin 87 ile Konya, 2 bin 875 ile Ankara takip etti. Tunceli 120, Yalova 155 ve Kilis ise 213 cami sayısıyla en az cami bulunan iller oldu.
İstanbulda Gezilecek Yerler İçin Öneriler
İstanbul’da gezilecek yerler olarak tavsiye ettiğimiz yerleri sizler için sıraladık.
Eğer Yolunuz İstanbul ve çevresine düşerse komşusu olan Tekirdağ, Kocaeli, Sakaryave Bursa illerini muhakkak gezmenizi öneririz.
Eminönü
Eminönü: “mağazarlar çok pahalı, boşver eminönünden alırız.” dedikleri yer tamda burası. uygun fiyatta aklınıza ne geliyorsa bulabilirsiniz. Önemli bir uyarı yapacağım, geziye eminönünden başlayacaksınız aç gelin ve öğlen yemeğini beyaz et seviyorsanız burada satan yerlerden balık ekmek alarak muazzam bir lezzetle yapabilirsiniz. ikinci resim bunun üzerine olacaktır.
Galata Köprüsü
Galata Köprüsü: Galata Köprüsünün Altında Şık restoran’lardan birine oturup hem yemeğinizi yiyebilir hemde denizin keyfini çıkartabilirsiniz.
Galata Kulesi
Galata kulesi: Tarifi olmayan bir manzarası var ve kulenin tepesine ücretli olarak kahvaltı hizmeti alabilirsiniz. Milattan önce 6. yüzyılda inşa edilmiş olan Galata kulesi‘nin aslen deniz feneri için yapılmış olup daha sonra bir çok farklı amaçlara hizmet etmiştir. Detaylar için bağlantıya tıklayabilirsiniz.
İstanbul Boğaz Köprüsü
Asya ve Avrupa kıtaları arasında karayolu ulaşımını sağlayan Boğaziçi Köprüsü, zarif mimarisi ile “Boğaz’ın incisi“olarak da adlandırılır. Ortaköy veya Yeniköy tarafından özel bir akşam yemeğinize eşlik edebilir.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Yavuz Sultan Selim Köprüsü: Üçüncü Boğaz Köprüsü ya da Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e bakan kuzey tarafında inşa edilen köprü. İsmi dokuzuncu Osmanlı padişahı ve ilk Osmanlı halifesi I. Selim’e ithafen verilmiştir.
Rumeli Hisarı
Rumeli Hisarı: Osmanlı döneminde, İstanbul Fethi sırasında Anadolu Hisarı’ndan halat çekmek için yapılmış olan etrafı kalelerle kaplı Rumeli Hisarı günümüzün vazgeçilmez mekanları arasında yer alır. Hem turistlerin hem İstanbul’da yaşayanların kesinlikle bir hafta sonu kahvaltısı için aynı zamanda da tarihi yapıyı görmek için gitmesi gereken mekanlardandır.
Süleymaniye Camii
Süleymaniye Camii: İstanbul’da aynı isimdeki semtte yer alan, Mimar Sinan tarafından yapılmış olan şehrin en büyük ve görkemli camii’sidir.
Kuzguncuk Evleri
Kuzguncuk eski bir semt. İlk Musevi yerleşim yeri olarak bilinir ve Üsküdar-Beylerbeyi arasında kalır. Zamanla Rum’lar ve özellikle Ermeni’lerin bu bölgeye göç etmesi ile bölge 3 dinin buluştuğu yer haline gelmiş. Fakat şu an semtte yaşayan azınlık kesim yok denecek kadar azmış.
Comments
0 comment