Çocukta Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir? Çocuklarda Öksürüğün Sebepleri Nelerdir?
Çocuklar vücutlarındaki savunma mekanizmalarının yetişkinlere göre daha düşük olması nedeniyle normalden daha çok hastalanabilir. Çocuklarda balgamlı öksürüğün bir çok sebebi olabileceği gibi tedavi şekilleri de değişiklik gösterebilir. Çocuklarda öksürük sebepleri nelerdir merak ediyorsanız ve çocuklarda öksürük nasıl geçer öğrenmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. İşte detaylar...

Kaç yaşınızda olursanız olun hayatınız boyunca en sık yaşayacağınız olaylardan biri öksürmektir. Çocuklarda daha sık rastlanan öksürüğün bir çok sebebi bulunabilir. Bu sebeplerin başında boğaza bir şeyin takılması, ortamın havasız olması sebebiyle vücuda yeterince oksijenin gitmemesi, ortamda parfüm veya benzeri kokuların sıkılması, burun veya geniz tıkanlıklığı, sigara dumanı veya benzeri dumanlar olabilir. Bu durumlar rutin hayatta rastlanan durumlar. Çocuklarda balgamlı öksürüğün olması ise bu sebeplerden de olabilmekle beraber farklı rahatsızlıklara da neden olabilir. 

Çocuklarda ve Bebeklerde Balgamlı Öksürük Nasıl İyileşir?

Eğer çocuğunuz öksürürken sıvı veya daha koyu kıvamlı bir akıntılı bir şekilde öksürüyorsa bu öksürüğe balgamlı öksürük denir. Bu durum kış aylarında meydana geliyorsa bunun büyük ihtimalle sebebi soğuk algınlığından kaynaklanmaktadır. Bu tarz soğuk algınlığı durumlarında çocuğunuza öksürük şurubu veya bilinçsiz bir şekilde şurup vermeniz durumu daha da çıkmaza götürebilir. Farklı rahatsızlıkların da tetiklenmesinin önüne geçmek için soğuk algınlığına iyi gelecek doğal vitamin takviyeleri vermeyi tercih edebilirsiniz. Bunun için çocuğunuza C vitamini yönünden güçlü olan portakal, mandalina veya limon takviyesi yapabilirsiniz. Öksürüğün giderek şiddetlenmesi durumunda ise kesinlikle bir doktor kontrolüne götürmeniz gerekmektedir. Doktorun yönlendirmeleri doğrultusunda gerekli tedaviyi uygulayarak çocuklarda balgamlı öksürüğe çözüm getirebilirsiniz. 

Bebeklerde Kuru Öksürük Neden Olur?

Bebekler ilk dünyaya gelmesi ardından 12 aylık süreçte vücut dirençleri aşırı güçsüzdür. Vücutlarında herhangi bir bağışıklık olmaması nedeniyle sık sık hastalanabilirler. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının bebeklerde çok sık görülmemesi sebebiyle öksürük bebeklerde çok sık görülebilen bir durumdur. Bebeklerde öksürük savunma mekanizmasından daha çok zararlı bir eylemdir. Bu nedenle öksürüğün sebebi boğazına bir şey kaçması yada sigara, parfüm gibi kokulardan meydana gelmiyorsa kesinlikle bir an önce tedavi edilerek öksürüğün durdurulması gerekmektedir. Öksürme isteğinin bebeklerde oluşturacağı baskı farklı rahatsızlıklara neden olabileceği için kesinlikle uzun süren ve geçmeyen öksürük durumlarında acil olarak doktor kontrolüne gitmeniz gerekmektedir. 

Gece Öksürük Krizine Ne İyi Gelir?

Özellikle gece saatlerinde gelen öksürük krizleri hayatınızı olumsuz etkiliyor olabilir. Gece saatlerinde sık sık öksürük krizine giriyorsanız bir kaç yöntem deneyerek öksürük krizlerinin önüne geçebilirsiniz. Uzun süre geçmeyen öksürük için ne yapılmalı? sorusunun cevabı olarak şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Yastığınızı yan konumdan biraz daha dikleştirebilirsiniz.
  • Odayı havalandırarak odadaki oksijen oranını arttırabilirsiniz.
  • Biraz sıcak suyun içerisine bir kaşık pekmez ekleyerek içebilirsiniz.
  • Gece yatmadan önce belirli bir süre ballı süt içebilirsiniz.
  • Uyumadan önce pastil tüketebilirsiniz.

Bu yöntemlerin hiç biri öksürüğünüzü geçirmiyor ve uzun süre öksürüyorsanız bir sağlık kuruluşuna görünmenizde fayda var

  •  
Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

Twitter Trend Topic Al