Sonbaharı Hissetmeye Başladığımız Günlere Özel Kitap Önerileri
Kitaplar her zaman değerliydi fakat dünyayı saran Covid-19 salgını sürecinde daha fazla sarıldık onlara. Yeri geldi en sevdiğimiz kitaba tekrar başladık. Çünkü kitapların hikayeleri her birimize ayrı ayrı hissiyatlar biriktirir.

 Her okuduğumuzda farklı bir biz olarak çeviririz sayfaları. Salgın süreci kendimizi tanımamız, anlamamız, anlatmamız ve birçok konuda iyileştirmemiz için en iyi şekilde değerlendirilmeye çalışıldı. Malum önümüz kış ve öngörülere bakılırsa bir süre daha birbirimize sarılmadan kitaplarımızla kucaklaşacağız. Madem öyle, kışa ön hazırlık niteliğinde bir kitap listesi yapalım. Yeni hikayelerle veya düşüncelerle tanışalım.

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı

İlber hocaya içten içe hayranlığı olmayan var mıdır bilemiyorum. Fakat yalnızca alanıyla alakalı değil hayata bakış açısı noktasında da birikimi hakkında tartışılamayacak değerlerimizdendir kendisi. Prof.Dr. İlber Ortaylı kaleminden hayat tavsiyeleri dolu kişisel gelişim kitabıdır. Tecrübeleri ve olayları irdeleyiş tarzı dolayısıyla hayatın tüm dönemlerinde benliğinize dokunacak bilge tavsiyeler veriyor. Baş ucu kitabınız yahut arabanızda daimi bulundurduğunuz rehberiniz olabilir. Unutmadan, biliyorsunuz ki tavsiyeler yalnızca uyarlanarak uygulandığında faydalı olur.

Kısa Zamanın Tarihi – Stephen Hawking

Kısa Zamanın Tarihi – Stephen Hawking

Anlattıkları ile sayfa sayısı sizi yanılgıya düşürmesin. Yalnızca 251 sayfa ile sonsuzlukta bulabilirsiniz kendinizi. Evrenin başlangıcından başlayarak uzay-zaman konusuna kadar hepimizin anlayabileceği bir dille anlatılmış. Yine de biraz fizik ve üstüne de sizden araştırmacı bir ruh bekliyor kitabımız. Daha etkili bir öğrenme biçimi olduğu tartışılmaz. Evreni anlamak derin, büyük eğitimler gerektirse de görmek için bu kitap ile bir başlangıç yapabilirsiniz.

İçimizdeki Şeytan – Sabahattin Ali

İçimizdeki Şeytan – Sabahattin Ali

Sabahattin Ali eserleri tartışmasız bir derinliğe sahiptir. Edebi yönden kusursuz ve aynı zamanda sanki içimizde aradığımızı bize sunar gibi kaleme alışı… Bir solukta bitirebilirsiniz fakat ne kadar sürede sindirebilirsiniz düşünülür. Kendinizi, sevdiğiniz birini, sevmediğiniz birini, yolda izlediğiniz birini bulabileceğiniz bir kitap. İçimizde bir şeytan var mı, yoksa bizim kolay yolumuz mu bu?

Suyu Arayan Adam – Şevket Süreyya Aydemir

Suyu Arayan Adam – Şevket Süreyya Aydemir

Resmi tarih bizleri duygulardan, sosyolojiden, psikolojiden uzaklaştırır. Ama tarih bunlar olmasa var olabilir miydi? Savaşları ve darbeleri, dostluklar ve düşmanlıkları öğrenebilirsiniz fakat düşünceleri? Birey bireyliğini ilan edemeden anlar mı, anlatabilir mi? İşte tam da bu yüzden otobiyografi hepimize birer ayna gibidir. Tüm yazınların temeli kendini tanımak ve karşıdakiyle empati kurabilmekten geçer.

Anadolu halkı, askerlerin düşünce yapıları, bahsettiği dönemdeki siyasi idealler, sorunlar, savaş ve Cumhuriyet’in erken dönemi… Hepsinin harmanlandığı bir dönem bakışı sunuyor. Osmanlı hülyasından, Rusya’ya ve ardından Anadolu’ya dönüş. Şevket Süreyya savrularak süren hayatına sığdırdığı onca rengi bizlerle paylaşmış. Geçmişi anlamanın yolu yaşamak ise, bu kitap ile “o an”da hissedeceğinize eminim.

Gondolin’in Düşüşü

Gondolin’in Düşüşü

Christopher Tolkien’in son kitabı olan Gondolin’in Düşüşü; Kadim Zamanlar’ın üç ana hikayesinden birisi. Orta dünyalılara özlem duyup, başka fantastik dünyaları asla sevememiş olanlar için muhteşem bir dinlenme noktası olmuş. Silmarillion’daki en başarılı hikaye olarak görülen bu yapıt, mağrur Elf halkının yüzyıllardır her şeyi olan Gondolin’in düşüşünü anlatıyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

Twitter Trend Topic Al