Ziraat Bankasından Flaş Girişim
Ziraat Bankası'na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini devralmak için Rekabet Kurulu'na başvurdu. Başvuru ilanı Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayınlandı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, işlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Simit Sarayı sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20,7 milyon adedi Kavukçu Yapı tarafından Ziraat Girişim Sermayesi'ne devredilecek.

Eşzamanlı olarak sermaye artırımına ilişkin yapılacak genel kurul sonucunda Ziraat Girişim ihraç edilecek emisyon primli payları iktisap etmek suretiyle Simit Sarayı'nın sermayesindeki payların toplam yüzde 51'ini elde etmiş olacak.

Açıklama Şu Şekildeydi;

"Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Simit Sarayı Yatırım A.Ş., Kavukçu Yapı San. İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş.İşlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Hedef Şirket olan Simit Sarayı Yatırım A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20.706.000 adedi Kavukçu Yapı San. İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş. tarafından Alıcı konumunda bulunan Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye devrine ve eşzamanlı olarak sermaye artırımına ilişkin yapılacak olan genel kurul neticesinde Alıcı'nın ihraç edilecek emisyon primli payları iktisap etmesi suretiyle Hedef Şirket'in sermayesini temsil eden payların toplam yüzde 51'ini elde etmesine ilişkindir."

25 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

2002'de kurulan ve 2010'da ilk yurt dışı mağazasını açan Simit Sarayı bugün 11 bin 250 çalışanıyla 25 ülkede faaliyetini gösteriyor.

%51 HİSSE ZİRAAT BANKASI'NA

Simit Sarayı'nın yüzde 51'ini alan Ziraat Girişim Sermayesi Ziraat Bankası'nın da çatısı altında olduğu Ziraat Finans Grubu'na üye olan 2018'de kurulmuş bir şirket. 750 milyon TL ödenmiş sermayesi olan Ziraat Girişim'in hisselerinin tamamı Ziraat Bankası'na ait.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al