Tırnak Kesmenin Doğru Yolları, Tırnaklarımızı Doğru Kesiyor Muyuz ?
Ellerin ve tırnakların temiz ve bakımlı olması hem erkeklerin hem de kadınların en çok dikkat ettiği konulardan biridir. El ve ayak konusunda önemli olan tırnak kesimidir.

Tırnak kesilmesi konusunda ideal olan banyodan sonra yapılmasıdır. El ve ayak bakımında en önemli nokta tırnaklarınızı nasıl kestiğinizdir. 

El ve ayak tırnak kesiminizin yanlış olması tırnak sağlığının bozulmasına yol açabilir. Bu yüzden el ve ayak tırnaklarının kesimi çok ama çok önemlidir. Yanlış kestiğinizde tırnak kanamalarına ,tırnak batmalarına yol açabilir. Tırnak kesiminin doğru yollarını ve nasıl kesebileceğiniz hakkındaki önerilerimiz;

Tırnak Nasıl Kesilir ?

1. Ilık ve sabunlu su ile elinizi ve ayağınızı yıkadıktan sonra tırnaklarınızı kesmeniz önerilir 

2 .El tırnaklarınızı keserken yuvarlak bir şekilde, ayak tırnaklarınızı keserken düz bir şekilde kesmeye dikkat edin .

3. Tırnaklarınızı derinden kesmemeye özen göstermelisiniz ve uzatmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü tırnak aralarında mikroplar olduğu için herhangi bir kesik de iltihap oluşma olasığı yüksektir.

4. Tırnaklarınızı kestikten sonra ıslaksa kurumasını bekleyip törpüleme yapabilirsiniz törpüleme yaparken el tırnaklarınızı oval ayak tırnaklarınızı düz şekilde törpülemeniz doğru olur.

5. tüm işlemlerinizi bitirdik den sonra krem sürüp ellerinizi ve ayaklarınızı nemlendirebilirsiniz. Tırnak sararmasını önlemeniz için ılık limonlu suda beklete bilirsiniz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al