SSL Sertifikası Nedir? SSL Sertifikası Ne İşe Yarar?
Dünya genelinde sitelere eklenen ve güvenlik önlemlerini arttırmanıza yardımcı olan SSL Sertifikalarını daha önce duymuşsunuzdur. Bu SSL Sertifikalarının çeşitleri bulunsa da hepsinin ortak özelliği site içerisindeki güvenliği arttırmasıdır. Güvenliğin yanı sıra Seo, ve farklı alanlarda da sitenin gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. SSL sertifikası nedir ve SSL sertifikası ne işe yarar? Detaylar biliniyo'da...

SSL Sertifikasını internet ortamındaki bir güvenlik katmanı olarak düşünebilirsiniz. Sağladığı koruma alt yapısıyla dijital ortamlarda koruma ve güvenlik sağlamaktadır. SSL Sertifikası sayesinde internet ortamındaki sitelere daha güvenli ziyaret sağlayabilir ardından da aracı uygulamaları ortadan kaldırabilirsiniz. Bu sayede bilgileriniz üçüncü şahısların eline geçmez. Özellikle kişilerin banka hesap bilgilerini, telefonlarını ve adreslerini korur. İlgili sunuculara iletilmesini sağlayarak başka kişiler tarafından ulaşılmasını engeller. Bu nedenle en önemli görevi verilerin gizliliğidir. Bu konuda bir koruma kalkanı olarak kullanıcılara güven verir. İnternet sitesinin güvenli bir şekilde algılanabilmesi için bu sertifikanın olması gerekmektedir. Özellikle E-Ticaret siteleri gibi sitelerde bu sertifikanın bulunması çok önemlidir. SSL sertifikasına sahip olan sitelerin adresinin başında “HTTPS” yazar. Son kısımda yazan “S” harfi güvenli anlamına gelmektedir.

SSL Sertifikası Ne Gibi Farklılıklar Sunar?

Tüm kişisel bilgilerin SSL sertifikasıyla şifrelenmesi işlevlerin yerine getirilmesini sağlar. Bu konuda kullanıcıların tüm özel bilgilerini şifrelemeyle koruyarak başka kişilerin ulaşmasını engeller. Kişisel bilgiler paylaşıldığı zaman sunucuya gidene kadar birçok bilgisayardan geçebilir. Bu nedenle SSL sertifikası bulunmayan sitelerde bilgiler paylaşıldığı zaman korsanlar tarafından kolaylıkla bilgiler yakalanabilir. Ayrıca SSL sertifikası olan siteler Google tarafından sevilir. Daha yüksek sıralamalar elde edebilmek için sitelerin HTTPS adresinin bulunması gerekmektedir. Güvenli bir kilit simgesini gören Google bu konuda siteler için yeşil ışık yakıyor.

E-Ticaret sitelerinin güvenlik konusunda çok hassas davranması gerekmektedir. Bu konuda bir güvenlik açığının bulunması güven ve itibar kaybını beraberinde getirebilir. Bunun yanı sıra sitelerin başına birçok problem gelebilir. Bu nedenle bunu engellemek için web sitelerinin bir SSL sertifikası edinmesi gerekmektedir. E-Ticaret şirketlerinin varlığı problemsiz bir şekilde sürdürebilmesi için SSL kullanımına geçmesi gerekmektedir. Aksi takdirde güvenlik konusunda gereken güveni veremeyen siteler müşterilerini kaybederek sitelerini kapatma yoluna giderek başarısız olur.

SSL Sertifikasının Özellikleri Nelerdir?

SSL sertifikasında bir çok farklı özellik bulunmaktadır. Bu özellikler sayesinde sizde web sitenizin güvenliğini ve bir çok faktörlü korumasını sağlayabilirsiniz.

  • Site içerisindeki verilerin korunmasını sağlar ve kullanıcının güven duygusunu arttırır.
  • Göndericinin ve alıcının doğru adreslerde olduğunu gösterir.
  • Yapılan işlemlerin doğru zamanda gerçekleştiğini gösterir.
  • Arşiv oluşturma işlemini kolaylaştırır.

SSL Sertifikası ve Seonun Bağlantısı Nedir?

Bileceğiniz üzere arama motorlarının en önem verdikleri şeylerden biri de site güvenliğidir. SSL Sertifikası ile sitenin güvenliğini sağlamanız ardından Google, yandex gibi arama motorları da sitenin güvenliğinden dolayı sitenin seo puanını yukarı çeker ve içeriklerinizi daha ön planlara çıkarır. Yeni kullanıcılara olumsuz veya yanıltıcı bilgi vermeyen site olarak adlandırılırsınız.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al