Portakal Kabuğunun Faydaları Nelerdir? Portakal Kabuğu Nerelerde Kullanılır?
Kabuğunu soyarak yiyip ardından da kabuklarını çöpe attığınız portakalların kabuklarının insan sağlığına faydalı olduğunu söyleseydik ne derdiniz? Eğer sizde kabukları çöpe atanlardansanız bu içeriğimizi okumanız ardından kabukları çöpe atmayacağınıza eminiz. Çünkü portakal kabuklarının insan sağlığına bir çok faydası bulunuyor. Portakal kabuklarının faydaları ve portakal kabuklarının kullanıldığı yerler Biliniyo'da...

Portakal Kabuklarının Faydaları Nelerdir?

Meyvesi kadar kabuğu da oldukça önemli yararlar sağlayan portakal, bilindiği gibi C Vitamini bakımından en zengin meyveler arasında yer almaktadır. Özellikle kışın sıklıkla tükettiğimiz portakal, sağlık bakımından önemli yararları olsa da, portakal kabuğunun da hem sağlık açısından, hem de pratik kullanımlar açısından birçok yararı bulunmaktadır. Genel olarak acımsı bir tada sahip olan portakal kabuğunun faydaları, aşağıda yer almaktadır.

 

Portakal Kabuğu Faydaları kısaca şunlardır;

  • Kanser önleyici özelliğe sahip olan portakal kabuğu, içerdiğini C Vitamini sayesinde güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir. C vitamini ve A Vitamini bakımından zengin olan portakal kabuğu, kanser riskini azaltan etkenler arasında yer almaktadır.
  • İçeriğinde hesperidin maddesi bulunan portakal kabuğu, bu madde sayesinde kolesterolü düşürmeye yardımcı olmaktadır.
  • Kabızlığa iyi gelmesi de, portakal kabuğunun faydaları arasında gösterilmektedir.
  • A vitamini bakımından zengin olan portakal kabuğu, kabızlık sorununa karşı oldukça iyi gelmektedir.
  • Yine içeriğinde bulunan C ve K vitaminleri sayesinde, kış aylarında vücudun direncini artırarak soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı vücudu korur.
  • Ağız kokusunu gidermeye yardımcı olması da, portakal kabuğunun faydaları arasında yer almaktadır. Keskin ve hoş bir kokuya sahip olan portakal kabuğu belirli aralıklarla tüketildiği zaman, ağız kokusunu gidermeye faydalı olmaktadır.
  • Dişleri beyazlatmak için de kullanılan portakal kabuğu, dişler için adeta bir diş macunu görevi görmektedir. Portakal kabuğunu dişlerinize bir süre sürdükten sonra, eski haline bakarak daha beyaz dişlere sahip olduğunuzu görebilirsiniz.
  • Ayrıca cilt lekeleri üzerine portakal kabuğu sürüldüğünde, cilt lekelerinin azaldığını görebilirsiniz.
  • Akne ve sivilcelere iyi gelmesi de, portakal kabuğunun yararları arasında bulunmaktadır. Düzenli bir şekilde cilt üzerinde kullanılması halinde, cildin daha ipeksi bir görünüme sahip olduğunu görebilirsiniz.

 

Portakal kabuğunu yiyerek tüketebileceğiniz gibi, pasta ve kekler içerisinde, portakal  kabuğu çayı demlemek suretiyle ya da yemeklerinizin içerisine katarakta  tüketebilirsiniz.

Yukarıda yer alan portakal kabuğunun faydaları dışında, farklı bir takım faydaları da bulunan portakal kabuğu, düzenli kullanılması halinde oldukça olumlu sonuçlar ortaya koymaktadır.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al