Lazer Epilasyon Yaptırmak Zararlı Mı ?
Lazer epilasyon, İstenmeyen tüylere kök bakımından zayıflık sağlar ve tekrar oluşum sağlamaması adına düzenli seanslarla engellenmesi sağlanmaktadır. Yapılan seanslar yapılan bölge ve tüylerin yapısına göre değişkenlik göstermektedir.

Lazer epilasyonun yarar ve zarar bakımından değişik yorumlar söylenilse da aslında lazer epilasyon profesyonel estetik uzmanlar tarafından yapıldığı takdirde sağlığınızı tehdit eden herhangi  bir zararı bulunmamaktadır.

Lazer Epilasyonun Yapılmaması Gereken Durumlar

Bir estetik uzmanınca yapılacak tetkikler ile cild hassasiyetinin itina ile kontrolü yapılmalıdır.
Ciltte sivilce, uçuk, egzama gibi durumlar varsa, güneş ışığına alerji varsa, solaryumda cilt tahriş olmuşsa Lazer Epilasyon bu gibi durumların tedavisi bitene kadar asla yapılmamalıdır.
Bu gibi durumlarda yapılan epilasyon yarar yerine ciddi zararlar getirmektedir. Aksi halde kaşıntılar, bölgesel yanmalar, şişmeler, kalıcı yaralar oluşturmaktadır.

Lazer Epilasyon Kanser Yapar MI ? Yumurtalıklara Zarar Verir Mi?

Lazer epilasyon işleminin kansere yol açtığına yönelik bu zamana kadar herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Öte yandan kanser hastalarının lazer epilasyon yaptırmaları önerilmez.
Epilasyon uygulaması genel yoğunluk olarak kadınlarda bikini bölgesi olarak adlandırılan genital bölgelerde tercih edilir. Bu tercihle birlikte akıllara gelen soru kadınlarda yumurtalıklara zarar verme ve kısırlık yaratma riskinin olup olmadığı sorusu. Bu konuda da içiniz rahat olsun hiçbir olumsuz tespit bu zamana kadar görülmemiştir.

Lazer epilasyon artık günümüzde sadece kadınlar tarafından değil erkekler tarafından da fazlasıyla tercih edilmektedir. Özellikle koltuk altı bölgesi erkekler açısından en çok epilasyon tercih edilen bölgedir. Böylelikle hem koku hem de görüntü açısından son derece hijyenik ve temiz bir görüntü sahibi olunur. Tek dikkat edilmesi gereken konu esmer tenli erkeklerde uygulamada dikkatli olunmasıdır, leke kalma durumu oluşabilmektedir.

Hamilelik Ve Lazer Epilasyon

Hamilelikte özellikle ilk 3 ay  lazer epilasyon önerilmemektedir. Bu dönem dışında, emin olunan bir klinik ve uzman bir doktor eşliğinde yapılan epilasyon işlemlerinden sağlık açısından bir sorun teşkil etmemektedir.

Lazer Epilasyon Faydaları Nelerdir

Lazer epilasyon, diğer tüy alma yöntemlerine kıyasla çok daha az can yakan yöntemlerdendir.
Ve üstelik birkaç seansta istenmeyen tüylerden tamamen kurtulmaya olanak sağlar. Lazer epilasyon istenilen bölgeye uygulanabilir önemli olan işlemlerin işinde profesyonel ve hijyenik bir klinikte  gerçekleştirilmesidir. Uygulama esnasında ufak kızarıklıklar yaşanır ancak bu durum geçicidir.

Lazer Epilasyon Zararları

Epilasyon sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyen bir yöntemdir. Zarar vermesi bazı önemli detaylara dikkat edilmemesi hâlinde yaşanır. Bunların başında  yer alan nedenlerden ilki hijyenik bir ortamın olmamasıdır. İkinci bir nedeni ise tahmin edeceğiniz üzere işlemleri gerçekleştiren kişinin kişinin konusunda uzman olmamasıdır. Hijyen başlıca kurallarda yer almaktadır zira enfeksiyon kapma riski çok fazladır. Alerjik bir bünye söz konusu ise ki bunlar genelde lazer ışığına duyarlılık, egzama ve cilt hassasiyeti yaşayan kişilerdir ve epilasyon bu kişilere kesinlikle önerilmez.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al