KOSGEB'den Destek Nasıl Alınır ? KOSGEB Desteği İçin Gerekenler Nelerdir !
KOSGEB kursu nedir ? Girişimcilik belgesi nasıl alınır ? Geri ödemesiz KOSGEB kredisi nasıl alınır ? Düşük faizli KOSGEB kredi desteği nasıl alınır ? KOSGEB nedir ? KOSGEB başvuru şartları nelerdir ?

KOSGEB Kursu Nedir ve Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?

Yazımıza en başından başlayarak bahsetmemiz en iyi olacaktır. KOSGEB, girişimci olmak isteyen kişilere yardımcı olan bir kuruluş olduğunu söylemiştir. KOSGEB her dönemlerde düzenli kurslar açmaktadır. Bu kurslara iş fikrinizin olduğunu söyleyerek yazılmanız gerekiyor. İş fikrinizin gerçeği yansıtan ve tutarlı bir iş fikri olması da kursa yazılabilmeniz açısından büyük bir önem taşımaktadır. Kursa yazıldıktan sonra dersleriniz başlar. Burada KOSGEB uzmanları nasıl iş kurabileceğinizden ve iş fikri projesini nasıl hazırlayabileceğinizden bahseder. İş kurarken hangi işlemlere dikkat etmeniz gerektiği de bir başka önemli aşama olmaktadır. Kursu bitirebilmeniz için girişimci belgenizi almanız gereklidir. Ama girişimci belgesi alınması için bir iş fikri projesini KOSGEB’e sunmalısınız. Bu proje de kurmayı düşündüğünüz işin maliyeti, giderleri, kuruluş yeri, kaç kişi çalışacağı, kimlerin çalışacağı gibi önemli adımların bulunması gerekmektedir. Bu proje gerçekçi olmalı ve gerçeği yansıtmalıdır. Bu projenin nasıl hazırlanacağını KOSGEB eğitim verirken sizlere öğretecektir. Projenizin kabul görmesinden sonra girişimcilik belgesini almaya hak kazanırsınız.

Geri Ödemesiz KOSGEB Kredisi ve Düşük Faizli KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır?

Geri ödemesiz KOSGEB kredisini çiftçiler, esnaflar ve öğrenciler alabilmektedir. Genellikle tarımsal aktivitelerle ilgili olacak olan iş fikirlerinde başvurduğunuzda tarımı destekleme amaçlı KOSGEB kurumları 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz KOSGEB kredisi verebilmektedir. Düşük faizli KOSGEB kredisi almak için iş fikrinizin tamamlanmasından sonra mutlaka KOSGEB’e başvurmanız gerekmektedir. Başvurunuz sonrasında en üst limit olarak verilebilen geri ödemeli destek tutarı ise 100.000 TL olmaktadır. Geri ödemesiz verilen hibenin üst tutarı ise 50 bin TL olmaktadır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al