Hızlı Ve Etkili Okuma İçin 2 Basit Teknik
Siz de okuduğunuz kitaplardan en iyi şekilde faydalanmak ister misiniz? Basit ve temel fakat oldukça etkili iki yöntemle kitap okumak sizin için çok daha keyifli hale gelecek.

Kitap okumak uzun yıllardır süre gelen en faydalı alışkanlıklardan biridir. Gerek sosyal gerekse kişisel gelişimimize katkıda bulunduğu gibi yeni bilgiler ve yeni hayatların içine dalarız kitaplarla. Kimi zaman bizi bir ütopyanın içine alırlar, kimi zaman da gerçeklerin en acılarıyla yüz yüze bırakırlar. Bu yüzden, adeta rehberdir kitaplar. Okumayı bilene.

Bu yazıda sizlerle “okumayı bilen” kişi olabilmeye yarar iki temel madde paylaşacağız. Özellikle de hızlı ve etkili okumak için yapılması gereken iki temel maddeden bahsedeceğiz. Siz de hazırsanız ilk maddeyle başlayalım.

1.      Okumaya başlamadan önce zihninize net talimatlar verin ki ne arayacağını bilerek okumaya başlasın. Böylece okuduğunuz esnada herşey size daha anlamlı gelecek. Bunu yapabilmek için okumaya başlamadan önce kendinize iki soru sormanız yeterli. İlk soru:

a.      Bu kitaptaki temel fikirler neler?

b.     Bu fikirleri hayatımda ulaşmak istediğim hedefler için nasıl kullanabilirim?

Bu iki soruyu en başta sormanız hızlı ve etkili okumak konusunda size büyük ölçüde yarar sağlayacaktır. Çünkü aklınız kitabın içinde sürükleneceğine sizin için önemli noktalar arasında kalacaktır. Özellikle kişisel gelişim gibi eğitim kitaplarında konular temel ana fikir üzerinde çevrelendiği için odak noktanızı kaybetmemeniz kitaptan en iyi şekilde faydalanmanızı sağlayacaktır.

2.      Kitap okurken sizin için önemli yerleri not almak edindiğiniz bilginin aklınızda daha kalıcı olmasını sağlar. Ayrıca, sonradan dönüp baktığınızda tekrar etmek istediğiniz bilgiye ulaşmanızı hızlandırır. En etkili not alma kitabın üzerine not almadır, çünkü bu sayede zihniniz sizin notunuzu ve kitaptaki bilgiyi daha iyi bağdaştırır.

Sonuç olarak bu iki basit fakat temel prensibi uygularsanız daha hızlı ve etkili okumak için büyük adımlar atmış olursunuz. Böylece kitap okumak hayatınıza daha çok değer katacaktır.

Kendini arayan... Aradıkça kaybolan... Kayboldukça bulan...

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al