Fitness Nedir? Fit Nasıl Olunur? Fitness Nasıl Yapılır?
Sıksık duyduğunuz fitness 'ın ne anlama geldiğini biliyor muydunuz? Fitness kelime olarak ne anlama gelir? Fitness nedir? Fitness yapma hakkında bilgiler nelerdir? Fitness konusunda bilgiler Biliniyo'da...

Fitness ve fit olmak kelimelerini sık sık duyuyor olmalısınız. Tüm spor salonlarında bahsedilen fitness ve fit olmak terimlerini sizler için araştırdık. Fitness hakkında bilmek isteyeceğiniz şeyleri ve fitness nedir? Hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız. Fitness hakkında bilinmesi gerekenler hakkında ki araştırmalarımızı sizler için derledik.

Fit olmayı estetik görünen kas yapma, düşük yağ oranı veya selülitleri olmayan bacaklardan ibaret sanmamalıyız!

‘Fit olma’ tanımı aslında “fitness” kelimesinden türemiştir ve fitness’ın tanımı ilk olarak şu şekilde yapılmıştır: “Bir organizmanın çevre şartlarına uygunluk derecesi ve neslini sürdürebilmesi’’.

Yani bu tanıma baktığımız zaman aslında fitness yalnızca sandığımız gibi estetik kaslar, düşük yağ oranı ve güzel görünümden ibaret değildir, çok daha fazlasıdır! Fitness: verilen fiziksel bir ödevi en güvenli ve etkili şekilde gerçekleştirebilme becerisi, yetenekleridir.

Ağırsağlam’da bizim fitness hakkında net bir felsefemiz var: Bir sporcu güçlü, hızlı, dayanıklı, esnek ve çevik; kısacası atletik & estetik olmalıdır! Yani kendini sadece tek bir düzeyde geliştirip, diğerlerinden mahrum kalmamalıdır! Her motorik özelliklerine odaklanmalı, farklı adaptasyonlarda da gelişmeli ve kendini en iyi şekilde eğitmelidir.

En Çok Terhih Edilen 5x5 programı

5×5 Full Body Antrenman Programı, en hızlı kas yapma, yağ yakma ve vücut geliştirme sonuçlarını sağladığı için Ağırsağlam’ın ve Türkiye’nin en çok uygulanan programı haline geldi.

Yüz binden fazla sporcu 5×5’i uyguladı ve onlarcası her gün nasıl sandığından çok daha iyi sonuç aldığını bize sosyal medya hesaplarımızdan yazıyor.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al