Doludan Görülen Hasarı Trafik Sigortası Karşılar Mı? Kasko Hasar Onarımlarında Geçerli Mi ?
Kış aylarında sık sık karşılaşılan dolu yağışlarının araçlara büyük zararlar verdiğini biliyoruz. Arabası olan kişiler ise bu dolu zararlarını sigorta şirketlerinin veya kasko şirketlerinin karşılayıp karşılamadığını merak ediyorlar. Kasko ve sigorta şirketleri dolu hasarını karşılar mı ? Göçüklerin onarımını kaskoda sorunsuz bir şekilde yaptırabilir miyim ?

Geçtiğimiz sene hepimizinde bildiği gibi istanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de rastlanan dolu yağışı ardından insanlarda büyük korkular uyanmmıştı. Son zamanlarda yeni dolu yağışı beklenmesi haberleri ardından kapalı otoparkı olmayan araç sahipleri kara kara düşünmeye başladı. Kaskoların ve sigorta şirketlerin bu olası hasarları ödeyip ödemediği de büyük bir merak konusu haline geldi. Peki kasko ve sigorta şirketleri zararları karşılıyor mu ? Dolu yağışlarında kasko mu olmalı yoksa trafik sigortası mı ? 

Poliçelere Dikkatli Bakılmalı

Kasko sigortası olan araç sahipleri sigorta poliçelerini dikkatle incelenmeli. Yağmur, dolu fırtına sel gibi durumlarda teminat verilip verilmediğini tespit ettikten sonra zaman geçirmeden yazılı şekilde sigorta acente veya şirketlerine durumu belgeleri ile iletmelidirler. Trafik sigorta poliçeleri bu hasarı kapsamaz. Ayrıca, konut ve işyerlerinde hasar meydana gelen kişilerin durumu fotoğraflayıp mümkünse tutanakla desteklemek sureti ile belgelendirdikten sonra sigorta şirketlerine başvurulmalıdır. Ancak muafiyetler bölümüne dikkat edip ona göre hareket edilmesi gerekiyor. 

Kaskosu Olmayanlar Ne Yapacak ?

Sigortası olmayan, araç sahipleri ile ruhsatlı yapılarda oturanlar ise zarar durumunu belgeleyip, bağlı bulundukları belediyelere başvurabilirler. Çünkü önceden meteoroloji tarafından bildirilmiş olan bu fırtına doğal afet sayılamaz. Belediyeler gerekli önlemleri almak, kentlerin altyapısını toplumun gereksinimlerine uygun hale getirmek zorundadırlar. Bu nedenle 'Hizmet Kusuru' nedeniyle haklarında soruşturma da yapılabilir.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al