Çay Tüketmek Zararlı Mı?
Çay biz Türk milletinin neredeyse milli içeceği haline geldi. Sabah kahvaltı da , akşam yemeğinden sonra bir tatlının yanında tüketmekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Bazılarımız normal düzeyde tüketirken bazılarımız tiryakisi oluyoruz. Tabii ki çayın yararları olduğu kadar zararları da var...

1. Demir Eksikliği

Çay içinde bulundurduğu tanenler nedeniyle bizler için hele de tiryakileri için demir eksikliğine sebep olabilir. Demir eksikliği dünyada gözlenen en yaygın mineral eksikliklerinin başını çeker. Bu sebeple düşük demir eksiklikleri olanlar çay tüketimlerine daha dikkat etmelidir. Özellikle tiryakileri... 

2. Kaygınızı Arttırır, Stres ve Uykusuzluğa Sebep Olur

Çay yapraklarında yoğun miktarda kafein bulunmasından ötürü çay içmek uykusuzluğa sebep olabilir. Sadece kafeinle de kalmıyor. Stresi ve kaygıyı da beraberinde tetikliyor. Özellikle psikolojik rahatsızlığı kaygı olanlar için çayın az tüketilmesi önerilir.

3. Baş Ağrısı

Çay enteresan bir şekilde baş ağrısını alırken, kronik baş ağrınızı da tetikleyebilir. Nedeni henüz açıklanamamış olan kronik baş ağrıları göz önünde bulundurulup daha az tüketimi tavsiye edilmektedir.

4. Hamilelikte Düşük Riski

Hamilelikte içerisinde kafein ya da bol kafein bulunan içecekler pek önerilmez. Hamile kadınlarda düşük riskini veya doğum ağırlığı gibi riskleri beraberinde getirebilir. Tabii ki hamile kadınlar hiç kafein (çay) içmesin demiyoruz. Hamilelikleri sırasında günlük 200 mg'ın altında içilmesi önerilir.

5. Sindirim Sistemini Etkiler

Özellikle diyetiniz sırasında aç karnına çay tüketebilirsiniz. Çay tüketimi her ne kadar sindirim sisteminiz açısından yararlı da olsa aç karnına çay tüketimi bulantı ve mide yanmalarına davetiye çıkarabilir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al