okunma
1. Demir Eksikliği
Çay içinde bulundurduğu tanenler nedeniyle bizler için hele de tiryakileri için demir eksikliğine sebep olabilir. Demir eksikliği dünyada gözlenen en yaygın mineral eksikliklerinin başını çeker. Bu sebeple düşük demir eksiklikleri olanlar çay tüketimlerine daha dikkat etmelidir. Özellikle tiryakileri...
2. Kaygınızı Arttırır, Stres ve Uykusuzluğa Sebep Olur
Çay yapraklarında yoğun miktarda kafein bulunmasından ötürü çay içmek uykusuzluğa sebep olabilir. Sadece kafeinle de kalmıyor. Stresi ve kaygıyı da beraberinde tetikliyor. Özellikle psikolojik rahatsızlığı kaygı olanlar için çayın az tüketilmesi önerilir.
3. Baş Ağrısı
Çay enteresan bir şekilde baş ağrısını alırken, kronik baş ağrınızı da tetikleyebilir. Nedeni henüz açıklanamamış olan kronik baş ağrıları göz önünde bulundurulup daha az tüketimi tavsiye edilmektedir.
4. Hamilelikte Düşük Riski
Hamilelikte içerisinde kafein ya da bol kafein bulunan içecekler pek önerilmez. Hamile kadınlarda düşük riskini veya doğum ağırlığı gibi riskleri beraberinde getirebilir. Tabii ki hamile kadınlar hiç kafein (çay) içmesin demiyoruz. Hamilelikleri sırasında günlük 200 mg'ın altında içilmesi önerilir.
5. Sindirim Sistemini Etkiler
Özellikle diyetiniz sırasında aç karnına çay tüketebilirsiniz. Çay tüketimi her ne kadar sindirim sisteminiz açısından yararlı da olsa aç karnına çay tüketimi bulantı ve mide yanmalarına davetiye çıkarabilir.
Comments
0 comment