ABD Başkanı Donald Trump Ticaret Savaşının Biteceğinin Sinyalini Verdi
ABD Başkanı Donald Trump, "Çin ile ticaret müzakereleri başladı. Amerikan ticaret temsilcisi Lighthizer ve ticaret yetkilileri ile çok yakından çalışmalar gerçekleştirecek. Çin ile ticaret görüşmeleri 90 gün sonra sona erecek ve süre uzatılmayacak." açıklamalarında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada, ABD 'nin , Çin ve Avrupa ülkelerine uyguladığı gümrük vergilerinin arttırılması ile başlayan ticaret savaşının biteceğine dair sinyaller verdi.

“Çin ile görüşmeler başladı. Eğer uzatılmazsa başkan Xi ile yediğimiz harika akşam yemeğinden sonra görüşmeleri 90 gün içerisinde sonlanacak” diyen Trump, iki ülkeninde anlaşma konusunda istekli olduğunu işaret etti.

‘Unutmayın Ki Ben Gümrük Vergisi Adamıyım’

Trump, “Başkan Xi ve ben bu anlaşmanın olmasını istiyoruz ve muhtemelen olacak. Ancak unutursanız ben gümrük vergisi adamıyım” ifadelerini kullanarak, dünya ABD’nin zenginliklerinden yararlanmak istiyorlarsa bedelini ödemeleri gerektiğini söyledi. Şuan gümrük vergilerinden milyarlarca dolar kazandıklarını söyleyen Trump, “Amerika’yı tekrar zengin ediyoruz” dedi.

Trump , Çin ile iyi bir anlaşma olması halinde anlaşmayı onaylayacağını söyledi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al