2019 Yılı Özel Güvenlik Sınavları Ne Zaman?
Özel güvenlik sınav tarihleri ne zaman ? Özel güvenlik olmak için yapılması gerekenler nelerdir? Özel güvenlik olmanın formulü nelerdir? Özel güvenlik olmak için öneriler nelerdir? gibi soruların cevapları Biliniyo'da... Özel güvenlik sınavları ne zaman

Özel güvenlik sınav tarihleri ne zaman sorusu, özel güvenlik olmak isteyen adaylar ve kursiyerler tarafından merak ediliyor. Ülkemizde çok fazla iş imkânı olan özel güvenlik görevliliği mesleği ile ilgili sertifika eğitimi alan adaylar, silahsız özel güvenlik için 100, silahlı özel güvenlik için 120 saatlik eğitim alıyorlar. Bu temel eğitimin ardından girdikleri özel güvenlik sınavında başarılı olduktan sonra sertifika ve kimlikleri ile istihdam ediliyorlar.

Silahlı ve silahsız özel güvenlik olarak iki kategoriye ayrılan bu meslek için, özel güvenlik sertifikası almak şart. Bu sertifika ise yalnızca özel güvenlik eğitimi ve sertifikası vermekle yetkili kurumlardan alınabiliyor. Sertifika almadan önce özel güvenlik sınavına girmek gereklidir. Özel güvenlik sınav tarihleri ne zaman sorusunun yanıtına geçmeden önce adayların, mesleği yapabilmek için aranan şartların neler olduğunu bilmeleri gerekiyor. Şartları sağlamayan adaylar eğitimi tamamlasa da görev alamazlar.

Özel Güvenlik Olmak İçin Şartlar;

  • TC vatandaşı olmak

  • Silahlı özel güvenlik için 21, silahsız özel güvenlik için 18 yaşı doldurmuş olmak

  • Silahlı özel güvenlik için lise ve dengi okul mezunu olmak

  • Silahsız özel güvenlik için ilköğretim veya ortaokul mezunu olmak

  • Görevi yapmaya engel olacak bedensel ve zihinsel rahatsızlığı veya özrü bulunmamak

  • Taksirli suçlar hariç suçlardan ağır ceza veya altı ayı geçen hapis cezası almamış olmak, şartlarını sağlamaları gereklidir.

Özel Güvenlik Olma Tarihleri Ne Zaman?

Özel güvenlik eğitimini tamamlayarak sınavlara girmek isteyenlerin akıllarındaki özel güvenlik sınav tarihleri ne zaman sorusu için birkaç tarihle yanıt verilebilir.

2019 özel güvenlik sınavlarının ilki 17 Şubat 2019 ve ikincisi 21 Nisan 2019 tarihlerinde yapıldı. Özel güvenlik temel eğitim ve yenileme sınavlarından üçüncüsü 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak. Haziran sınavı için başvurular kapatıldı. 2019 yılı içerisinde başvuruya açık olan diğer sınavların tarihleri ise; 25 Ağustos 2019, 20 Ekim 2019 ve 8 Aralık 2019 olarak belirlenmiş durumda. Bu üç sınav için halen başvuru yapılabilir.

Özel güvenlik sınav sonuçları, özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ‘nün internet adresinden öğreniliyor.

Özel Güvenlik Sınavlarında Nasıl Başarılı Olunur?

100 saatlik silahsız özel güvenlik eğitimi veya 120 saatlik silahlı özel güvenlik eğitimi alan adaylar, özel güvenlik sınavından başarılı olduktan sonra; emniyet müdürlüklerine özel güvenlik kimliği için başvuru yaparlar. Bu başvurular online randevu almak sureti ile yapılır. E-randevu sıra numarası ve siteden alınan hazır dilekçe örneği, çıktı alınır ve imzalanır.

Adaylar, TC kimlik numaralı kimlik ve 2 adet fotokopisi, silahlı güvenlik için “Silahlı Güvenlik Görevlisi Olur” ibareli sağlık raporu, silahsız güvenlik için; “Güvenlik Görevlisi Olur “ibareli sağlık raporunu hazır bulundurmalıdır.

Özel güvenlik sınav sonuçları başarılı olan adaylar emniyet başvurusu için gerekli belgeleri hazırlarken kurslarından edindikleri; Temel Eğitim Sertifikası ve bir adet fotokopisi, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu aslı ve 1 adet fotokopisini edinmeliler.

Adaylar ayrıca; öğrenim durumu belgesi olan; diploma, mezuniyet belgesi, tasdikname, öğrenci belgesi gibi belgelerden herhangi birinin aslı ve 1 adet fotokopisi, 2 adet biyometrik fotoğraf, kan grubu belgesini hazır etmeliler.

Özel Güvenlik Kimlik Ruhsat Harcı

Özel güvenlik sınav sonuçları başarılı olan adayların, gerekli evrakları hazırladıktan sonra emniyet müdürlüklerine kimlik başvurusu yapmadan önce özel güvenlik kimlik ruhsat harcı yatırmaları gerekiyor. 2019 yılı için belirlenen harç bedeli 737 liradır. Adayların bu bedeli ödeyerek makbuz veya ödendi makbuzunun aslını da başvura göstermeleri gerekiyor.

Bunun yanı sıra özel güvenlik kimlik kartı için de 2019 yılı için belirlenen Halk Bankası hesabına 20 lira kimlik kart ücreti yatırılarak dekont aslı veya ATM makbuzu da başvuruda gösterilmelidir.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al