Ormanda kendiliğinden Yetişiyor Ama Ekonomiye Katkısı Her Yıl 40 milyon dolar
Orman Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aybal'ın Defne İstişare Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, defnenin Türkiye ekonomisine 40 milyon dolar katkıda bulunduğunu söyledi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aybal, ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen, tohumundan elde edilen yağ ve yaprakları ilaç, kimya ve kozmetik sanayisinde ham madde olarak kullanılan defne ağacının ülke ekonomisine yıllık 40 milyon dolar katkısı olduğunu söyledi. Aybal, "Defne öyle bir ağaç ki 'define' de diyebilirsiniz" dedi.

Her Yıl Türkiye Ekonomisine 40 Milyon Dolar Getiriyor

Antakya'da Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Defne İstişare Toplantısı'nda konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aybal, defnenin her yıl Türkiye ekonomisine 40 milyon dolar civarında katkısı olduğunu söyledi. Defne üretimi ve elde edilen gelirin artırılması konularını gerekli çalışmaların da yapıldığını belirten Aybal , gelecek yıllarda bu miktarların katlanarak büyümesi için çalıştıklarını söyledi.

Dünyadaki Defnenin 10'da 9'u Türkiye'de Yetişiyor

Türkiye'de yaklaşık 150 bin hektar alanda defne ağacı yetiştirildiğini kaydeden Aybal, "Hatay, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin Orman Bölge Müdürlüklerinin de önemli üretim merkezlerinden. Defnenin 40 milyon dolar civarında ülke ekonomimize katkısı olduğunu biliyoruz. Bunu yeterli bulmuyoruz, hem üretimin hem de ürünün orman köylüsü ve bu işle uğraşan yöre halkına sağladığı kazancın artmasını istiyoruz. Defne öyle bir ağaç ki 'define' de diyebilirsiniz. Bunun dünyada yüzde 90'ı ülkemizde yetişiyor. Bu bizim açımızdan dünyada tekel olmak anlamına gelir. 1 milyon kişi defne işinde istihdam ediliyor. Bu çok önemli bir rakam. Yörede çalışan vatandaşların ve teşkilat mensuplarının yanı sıra sivil ve özel sektörle birlikte bu tür toplantılar yaparak ürünün gelecekte ekonomiye katkısını artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al