Yalan Söyleyenleri Nasıl Anlarsınız? İşte Size Anlamanın Yolları
Karşımızdaki insanla konuşurken doğru ve ya yalan söylediğini bilemeyiz. Bazıları başından geçenleri anlatır inanmakta zorlanırız bazen de ilişkide özellikle yalanlara maruz kalırız. Artık hareketlere bakarak bunu anlamak daha kolay. Bilinçsizce kullanılan beden dili aslında yalanı ele veriyor.

Ağızlarını Kapamaya Çalışırlar

Yalan söyleyen insan genelde ellerini ağız çevresinde gezdirir. Bazen ağzını kapatırken bazen de dudaklarına dokunabilir. Farkında olmadan yapılan bu beden dikkat edin sizi ele verir. Ya da partnerinizle konuşurken bu beden dilini yapıp yapmadığına dikkat edebilirsiniz.

Kendini Tekrar Edip Detay Vermek

Yalancı insanlar genelde sessizliği bozmakla bilinirler. Özellikle sessiz ortamlarda dikkat ettiyseniz aşırı konuşkanlık içinde olup ince detaylar verirler. Durup aniden hikayeler anlatmaya başlayıp abartmak adına aralara yalan yanlış cümleler katarlar. İlgi çekmek adına  hikâyesini destekleyecek detaylar sunmaya devam ederler. Ve hatta aynı cümleleri tekrar tekrar sessizliği bozmak adına tekrar ederler.

Kaçış Yolu Hazırlarlar

Bilinçsizce yapılan bu davranışta genelde otururken ya da ayakta kendilerini kapı çıkışına doğru döndürüp dururlar. Farkında olmadan sürekli bir kaçış eğilimindedir zihinleri. 

Sözleriyle Beden Billeri Uyumsuzdur

Bazen sözleriyle anlattıkları beden diline uymayabilir. Beden dili size her şeyi bütün şeffaflığı ile gösterdiğinden yakalanmakta an meselesidir. Üzücü bir durumdan bahsedip üzüldüğünü belirtip eğer beden dilinde gülümseme varsa üzgünlüğü tamamen yalandan ibarettir.

Nefes Alışverişte Değişme

Yalan söylemek  kalp atış hızında ve kan akışında değişiklik yarattığından dolayı genelde yalan söyleyen insanda bir şeyler anlatırken ağır nefes almasını sağlar. Hatta bazen de konuşmakta güçlük çekebilirler.

Göz Hareketlerindeki Değişim

Gözlerin ruhun pencereleri olduğu söylenir. Bu durum özellikle de yalan söyleme sırasında geçerlidir. Ancak unutulmamalıdır ki önemli olan kişinin nereye baktığı değil, yöndeki değişimdir. Örneğin bazı insanlar, bilgiyi hatırlarken yukarı ya da sağa doğru bakarken, yalan söylediklerinde aşağı doğru bakarlar. Göz hareketlerindeki değişiklikler, güçlü bir yalan göstergesidir; ancak öncelikle kişinin tipik göz hareketlerini bilmeniz gerekir. Dolayısıyla bu taktik, iyi tanıdığınız ya da en azından düzenli olarak etkileşime geçtiğiniz insanlarda daha kullanışlıdır. Ancak yalanı ele veren göz hareketlerinden birisi oldukça evrenseldir: yalan söyleyen insanlar, genelde kapıya, bilinçsiz kaçış rotalarına doğru bakarlar.

Agresifleşme

Yalan söyleyen kişiler ne kadar dürüst gözükmez isteseler de farkında olmadan agresifleşip size doğru agresif bir şekilde işaret edebilirler. Genelde bu sohbetleri esnasında olur.

Kıpırdanma

Yalan söyleyen kişiler konuştuklarında genelde sürekli bir kıpırtı halindedirler. Saçları ile oynamak, burnunu, kulağını kaşımak, dizini sallamak, elleriyle oynamak gibi hareketlerde bulunabilirler. Bu da açık bir gergin enerji halini temsil eder. Ayak hareket etmeye başlar; çünkü yalancı kişi, kendini savunmasız hisseder ve vücudu kaçmak ister.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

Twitter Trend Topic Al