WİKİPEDİA:Rahatsızlık Verici Makaleler Değişti Neden Hala Erişim Yasağı Var?
Bildiğimiz üzere uzun bir süredir ünlü bilgi paylaşım ağı sanal ansiklopedi Wikipedia'ya erişim yasağı mevcuttu.Wikipedia yetkilileri geçtiğimiz zamanlarda bunun ile ilgili açıklama yaptı.

RAHATSIZ EDİCİ MAKALELER KALDIRILDI

Ülkemizde Ortalama 8 aydır erişim yasağı olan Wikipedia'dan bir açıklama geldi.Açıklamada Wikipedia'nın bağlı olduğu Wikimedia Vakfının Başkanı Katherine Maher, Türkiye'de resmi makamları rahatsız eden ve 8 aydır süren erişim yasağına yol açan makalelerin değiştiğini söyledi.

ERİŞİM YASAĞI NEDEN HALA VAR?

Vakıf Başkanı Maher,Türkiye makalalerin son halini incelememiş olabilir.Büyük ihtimalde bu yönde çünkü erişim yasağı kaldırılırdı gibi bir açıklamada bulundu.Ama Türkiye tarafından hala bir açıklama mevcut değil.


"ERİŞİME AÇILACAĞI GÜNÜ İPLE ÇEKMEKTEYİZ"

29 Nisan 2017 tarihinde Wikipedia'ya getirilen erişim yasağına ilişkin Gazete Habertürk'ten Burak Güleç'in sorularını yanıtlayan Katherine Maher, erişim engelinin bir an önce kalkmasını umduğunu belirterek şunları söyledi:

"Türkçe Wikipedia 300 bin makale içeriyor. Umarım Türk kullanıcılarımız içerik yaratmaya devam eder ve bu sayı milyonları bulur. Ben Türkiye'de çok vakit geçirdim ve ülkenizi çok seviyorum. Çok zengin bir tarihe ve kültüre sahip olan Türkiye'nin Wikipedia'da temsil edilmesini çok isterim. Ama site engellenirse bu içeriği sağlayacak yazarlarımız engellenmiş olacak. Türkçe'deki en büyük bilgi kaynaklarından biri olan Wikipedia'nın tekrar erişime açılacağı günü iple çekmekteyiz."

AYM'DEN KARAR BEKLENİYOR

Maher son durum için Anayasa Mahkemesinin kararını beklediklerini de belirtti

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al