Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de Saf Dışı Bırakmaya Çalışan Anlaşmaya Birleşik Arap Emirliklerinden Destek
Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de saf dışı bırakmak için deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması imzalayan Yunanistan ve Mısır'a Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Bakanı'ndan destek verildi. Türkiye'yi hedef alarak anlaşma için "Uluslar arası hukukun orman hukukuna karşı zaferidir" diyen Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Bakanı Enver Muhammed Gardaş anlaşmayı destekledi.

Türkiye ve Libya arasında deniz yetki alanları sınırlandırmaları ile ilgili yapılan anlaşma ardından Doğu Akdeniz'de Mısır ve Yunanistan arasında da bir karşı hamle anlaşması yapıldı. İki ülke, bölgede Türkiye'yi saf dışı bırakmak için bir çok konuda anlaşma imzaladı. Mısır ve Yunanistan'ın bu hamlesi ardından Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Bakanı Enver Muhammed Gardaş'tan da anlaşmayı destekleyen bir açıklama yapıldı. Söz konusu anlaşma ile ilgili Gardaş, "Uluslararası hukukun zaferidir" dedi.

Verilen Sözler Tutulmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in araya girmesiyle Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kısa bir süre sondaj çalışmalarına ara verdiğini ancak Yunanistan'ın sözünü yerine getirmemesi üzerine sondaj çalışmalarının yeniden başladığını açıkladı.

Türkiye'ye Karşı Birleştiler

Türkiye'ye verilen sözleri yerine getirmeyen Yunanistan, Mısır ile anlaşma yaparak, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmayı boşa çıkarmaya kalktı.

Anlaşmanın Bir Önemi Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, iki ülke arasındaki anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yunanistan-Mısır arasındaki anlaşmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yok" ifadelerini kullandı.

Destek Verdiler

Bu süreçte Yunanistan ile Mısır'a destek veren ilk ülke Birleşik Arap Emirlikleri oldu. BAE Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, "Mısır ile Yunanistan arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi anlaşması, uluslararası hukukun orman hukukuna karşı bir zaferidir. Uluslararası hukuk sistemi, devletler arasındaki ilişkileri yöneten ve güvenlik ve barışı sağlayan sağlam bir temeldir. Uygar ülkeler, uluslararası ilişkileri düzenleyen temeller nedeniyle siyasi ihlalleri meşrulaştıramazlar." ifadelerini kullandı

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al