Tablet Devri Gitti Yerine Bilgisayar Devri Geldi
Fatih Projesi kapsamında daha önce öğrencilere akıllı tahtalarla etkileşim amaçlı tablet dağıtılmıştı.Geçtiğimiz günlerde ise Milli Eğitim Bakanlığı bilgisayar dağıtacağını açıkladı.

Fatih projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtan Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde teknoloji kapsamını önümüzdeki aylarda genişletmek istiyor. Türk Eğitim Derneği’nin (TED) 90. kuruluş yıl dönümünde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğrencilere tablet yerine bilgisayar dağıtmak istediklerini açıkladı.

ÖZEL OKULLARA DA FIRSAT

Bakan Yılmaz, Fatih projesinin önümüzdeki dönemde ilkokulları, mesleki eğitim ve özel eğitim kurumlarını da geleceğini açıkladı.Asıl amacın akıllı tahta ile etkileşim olduğu düşünüldüğünde tablet aracılığıyla bu işlemlerin yapmanın daha zor olduğu farkediliyor.Bu yüzden  yerinde bir karar olduğu düşünülmekte.


ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI DA SÜRÜYOR

İsmet Yılmaz ayrıca Şartlı Eğitim Yardımı için de açıklamalarda bulundu. Bakan; "Annelere şunu söylüyoruz, evlatlarınızı düzenli olarak okullara gönderirseniz, her gönderdiğiniz erkek evlat için ilkokulda 35 lira, kız evlatlar için 40 lira. Ortaöğretime, liselere gönderirseniz erkekler için 50 lira, kızlar için 60 lira ödeyeceğiz. Bu ana kadar annelerin hesabına yaklaşık 6 milyar lira para aktardık." ifadelerini kullandı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al