Parfümün Tarihçesini Biliyor Muydunuz ?
Biliniyo'da parfümün geçmiş tarihine gidiyoruz. Bakalım parfüm ne zaman bulundu ? Parfümü ilk hangi uygarlık buldu ve kullandı? işte detaylar...

Parfümün bilinen en eski kullanımı Mısırlılarda görülmektedir. Mısırlıların düzenlediği dini törenlerde , ölülerini gömdüğü törenlerde ve günlük hayatlarında parfümü kullandığı bilinmektedir. Zambak gibi bir çok kokuyu parfüm olarak kullanarak statülerini ve zenginliklerini diğer insanlara göstermek adına hoş kokusu olan çiçeklerden parfümler yapmışlardır.Perslere baktığımızda parfüm olarak kullanılan kokular siyasi statünün bir işareti olarak yıllarca kullanılmıştır.Romalılar ve Yunanlar ise parfümü bir sanat biçimi olarak görmüşlerdir. Arkeolokların çalışmaları sırasında Kıbrısta MÖ 2000 yıllarında bir parfüm fabrikası bulunmuştu.

Parfümün Üretiliş Aşamaları

Mısırlılar esansiyel yağlarla kokuyu üretmek için merhem ve balmumu kullanırlardı. Ancak günümüzde parfüm üretiminde çok daha karmaşık yöntemler kullanılıyor. İstenilen kokular, belirli miktarlarda etanol veya etanol – su karışımı ile kombine edilir. Koku konsantrasyonu hangi parfümün yapıldığına bağlıdır. Örneğin, gerçek parfüm, %40’a kadar koku maddesi içeren bir bileşime sahip olabilirken, Eau de Parfum karışımı yalnızca %20’ye kadar koku maddesine sahip olabilir ve bu şekliyle daha hafif bir aroma sonucu elde edilecektir. Parfümün bir sonraki basamağı, %30’a yakın aromatiklerden oluşan Esprit de Parfum’dur. Eau de Toilette ise asla %15’ten daha fazla konsantrasyona sahip olamaz. Her şey arzulanan parfüm karakterine ve parfümerin dahil etmek istediği kokulara bağlıdır.

Parfümlerin Çeşitleri

Gerçek bir parfüm, oldukça konsantre kokuların karışımıdır. Bir kokunun bir erkek veya bir kadın demografisine daha çok hitap edip etmediğine gelince, tanımlayıcı koku notalarında bulunur. En yaygın çiçeksi parfüm kokuları, bergamot gibi kokular, okyanus, narenciye, vanilya ve bal gibi kokulardır. Sonuç olarak bir parfüm, içerdiği koku notalarının konsantrasyonu ve egemenliği ile tanımlanır.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al