Kurban Etleri Nasıl Muhafaza Edilmeli ?
Kurban Etleri Nasıl Korunmalı? Kurban bayramı geldi geçti tüm akraba ziyaretlerinizi, aldığınız kurbanlarınız ile ilgili bütün karmaşayı ve telaşeyi atlattınız. Etrafınızda ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz kişi veya kişilere etlerinizden ikram ettiniz. Şimdi sıra geldi tüm yıl boyunca aileniz ve gelecek olan misafirleriniz ile birlikte tüketeceğiniz kurban etleri muhafaza etmeye. Bu yazımızda sizlere “Kurban Etleri Nasıl Muhafaza edilmeli?” sorusunun yanıtını vereceğiz.

Kurban Etleriniz Bir Süre Dinlendirilmelidir

Kurbanlığın kesilip parçalara  bölündükten sonra, henüz olgunlaşmaya başlamamış sıcak etinizi serin ve temiz bir ortamda, geniş bir tepsi ya da leğenlerde birkaç saat havalandırın ve dinlendirin. Havalandırma ve dinlendirmedeki asıl neden etin üstünün soğumasını ve kurumasına olanak sağlamak ve bu sayede sıcak olan etlerin bakteri üretmesini engellemektir.

Kurban Etini Kesinlikle Poşete Koymayın !

Uzmanlar tarafından tavsiye edilen, Kurbanlık hayvan kesildikten sonra kasaplar poşet içerisinde kurbanlıkları sahibine teslim ederken poşet içerisinde teslim ediyor fakat sıcak eti en kısa zamanda poşetten çıkararak serin ve temiz bir ortamda muhafaza ederek soğumasını olanak sağlamanız gerekmektedir. Kurban etleri ne kadar çok poşette durursa o kadar hızlı bozulur. Bu nedenle kurban eti uzun süreli asla poşetlerde saklanmamalıdır.

Et dinlenirken belli aralıklarla et ters yüz edilmelidir. Buna bağlı olarak tüm et parçalarının havalanması sağlanır. Yeni kesilen bir ette gerçekleşen başlıca olay ölüm sertliğidir. Et kesildikten bir süre gözle görülür bir şekilde kasılır ve eklemleri büzülür. Bu görüntüde bir ette asla lezzet olmaz. Etin ilk evresi olan ölüm sertliğinin geçmesi ve ardından tüketilmesi önerilmektedir.

Kurban Etleri Nasıl Muhafaza Edilmeli ?

Taze kesilmiş etin havalandırılıp ölüm sertliğinin'de geçmesi ardından büyük parçalar halinde muhafaza edilmesi daha uygundur. Büyük et parçaları şeklinde saklama durumu olmadığı takdirde taze eti kıyma, kavurma ya da sote tekniği ile porsiyonlara ayrılarak buzlukta saklanması tavsiye edilmektedir. Etlerin muhafaza edildiği bölümün sıcaklığının -18 derece olmasına son derece dikkat edilmelidir.

Tüketeceğiniz zaman derin dondurucudan çıkarılan et mutfak tezgahında bekletilerek direkt olarak çözdürülmesi doğru bir yöntem değildir. İlk olarak tüketeceğiniz eti bir gün önceden buzdolabınızın +4 derece kısmana koymalısınız. Daha sonra pişireceğiniz zaman buzdolabından etinizi alarak pişirmelisiniz. Eti buzluktan çıkarıp dışarıda çözdürür iseniz etinizin üzerine uyuyan bakteriler uyanır. Bu nedenle de etiniz bozulabilir. Çözdürdüğünüz eti tekrardan buzluğa koymayın. Bu yüzden etlerin porsiyonlarını doğru ayarlamak son derece önem arz etmektedir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

Twitter Trend Topic Al