El ve Ayaklarımız Suya Maruz Kalınca Neden Buruşur?
Denize, havuza girdiğimizde, duşta fazla kaldığımızda dikkat etmişsinizdir ki el ayak derisinde buruşukluk gözlemlenir. Yada fazla terlediğinizde de gözlemlersiniz aynı şeyi. Peki bu derideki buruşmalar neden olur?

Hiç dikkat ettiniz mi? El ve ayaklarımızda hiç tüy yok. Ve nedense tüy olmayan yerlerimizde buruşma oluyor. Aslında sebep tam olarak da burada yatıyor. Çünkü biz tam olarak tüy olmayan yerlerimizi sürekli kullanıyoruz. Kıl ve tüye rastalamadığımız bu el ve ayak bölgesinde koruyucu keratin tabakası bulunmamakta. Bu yüzden de o kısımlarımız derin bir deri tabakasına sahip olmaktadır.

Suda çok kaldığımızda ise su bizim deri tabakamıza giriş yapar. Su orda kendisine bir yer edinmek ister fakat bizim o deri tabakamız inatçılığından kabul etmez. Bu durumda ise el ve ayak bölgemizde buruşma meydana gelir.

Aslında elimizde de keratin tabakası bulunmaktaydı. Fakat ellerimizi çok kullandığımız için sürekli yıkadıkça o keratin tabakasını zamanla kaybetti. Yani aslında sorunun cevabı tam olarak şu ki; su derimize girdiğinde kendisine yer arar ve zaten bunu kabul etmeyen deri tabakamız su aldığından ötürü direk buruşmaya başlar.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al