Cinsel İçerikli Filmler İzleyenleri Bekleyen Tehlike
Alman bilim insanlarının araştırmalarına göre, beyindeki stratum isimli bölge, cinsel içerikli film izleyenlerde yeteri kadar gelişmiyor.Stratum'un gelişmemesi beyin hücrelerinde motivasyon ve ödül bölgelerinin gelişimini engelliyor.

Cinsel İçerikli Film Seyredenlerin Beyinlerindeki Ödül ve Motivasyon Alanları Gelişmiyor

Max Planck Enstitüsü'nde İnsan Gelişimi biriminde görev yapan Alman araştırmacılar, fazla cinsel içerikli film izleyenlerin beyinlerinde yer alan stratum bölgesinin gelişmediğini ortaya koydu.

CİNSEL İÇERİKLİ FİLM İZLETİP BEYİN TEPKİLERİNİ GÖZLEMLEDİLER

Berlin'de Charite Universitesi'nde görev yapan Dr. Simone Kuhn ve meslektaşı Jurgen Gallinat, yaşları 21 ile 45 arasında değişen 64 sağlıklı erkeğe cinsel içerikli film izleme alışkanlıklarıyla ilgili sorular sordu.

JAMA Psychiatry'den de yardım alan doktorlar, deneklerin beyinlerinin fiziksel büyüklüğünü gösteren görselleri de elde etti. Bu sayede araştırmaya katılan erkeklerin beyinlerinin cinsel içerikli materyallere verdiği tepkiler gözlemlendi.

BEYİNDEKİ ÖDÜL BÖLGESİ KÜÇÜLÜYOR

Dikkat çekici sonuçlara ulaşan ekip adına konuşan Dr. Kuhn, cinsel içerikli materyallerin gösterildiği denek grubunun beyinlerindeki 'ödül ve motivasyon' ilgili kararların verildiği stratumun bölümünün diğer katılımcılara göre daha küçük olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al